Tényleg feljelenthet? Mennyi pénzbírságot kaphatok érte?
A mai nap bicikliztem és egy öreg bácsi kiabált nekem hogy áljak meg egy pillanatra. Azt hittem az időt akarja megkérdezni, erre azt mondta hogy többet így megne lásson. Kérdeztem hogy miért, azt mondta hogy nincs a biciklimen lámpa és mellényem sincsen. Azt mondta hogy ezt a rendőrség bünteti és most az egyszer elenged mert jó kedve van, de ha még egyszer meglát a nyakambahívja a rendőrséget és elintézi hogy megbüntessenek 50ezer ft-ra. Itt nagyon dühös lettem, de aztán lenyigodtam és azt mondtam hogy: Elnézést,nekem erre nincs időm. És menni akartam de elkapta a karom és elővette a telefonját hogy most hívja a rendőröket. Akkor azt mondtam neki hogyha ennyire unatkozik keressen valami hobbit. A másik kezemmel letéptem magamról az övét és már ott se voltam. Teljesen igaza volt, csak az a baj hogy mi nem nagyon engedhetjük meg magunknak az ilyen dolgokat. Éppen anyámnak mentem a gyógyszerért. A biciglim is a régi rozsdás összecsukhatós kemping bicikli, amit a szomszédoktól kaptam, mert ők kidobták volna. Anyám alig bír eltartani engem és tesómat. Van olyan hogy kajára is számolgatnunk kell a pénzt. Internet is csak azért van, mert anyám munkájához kell, de már azt is lecsökkentették. Sokszor én csinálom az alkalmi munkák egy részét (szórólap, takarítás) mert ő mást dolgozik. Emellett van egy csomó adósságunk. Szóval az az 50ezer forintos bírság megőlne minket. Azt tudom, hogy akkor engem és a hugomat állami gondozásba vennének, de azt se anyám se a tesóm nem bírná feldolgozi, de szerintem én sem. Nem akarom hogy ez legyen? Megteheti? Szerintetek megtette? Anyáméknak még nem mondtam el, mert még nem jött haza. Szerintetek?
15/f
Utolsónak igaza van. Ha még egyszer megfogja a karodat és nem akar elengedni, akkor nyugodtan közöld vele, hogy ezért te jelented őt fel. Ehhez ugyanis semmi joga nincs (épp ahogy a tanároknak sincsen már joga a kisujjukkal sem érinteni a gyerekeket)
Amúgy ha megadod a címedet szívesen postázok neked láthatósági mellényt, meg prizmát. Lámpát pedig egy bicikliszervízben, vagy a piacon kaphatsz olcsón (ezer forint alatt). Azt neked kellene szerezni, mert minden biciklire más kell.
Nyugi!
50 ezer forintra biztos, hogy nem büntetnének meg! Unatkozott az öreg bácsi és sokkal különbül válaszoltam volna neki, de örülök hogy megőrizted a hidegvéredet! Figyi elmész a tesco-ba és veszel kb. 1000 forint első-hátsó lámpa. A lényeg, hogy világítson. Egyébként sem fognak megállítani a rendőrök pfff. én múltkor a városban (Pécsen) minden nélkül tekertem haza a bicajomon, eljött mellettem két rendőrautó is és lesz.rták magasról, hogy ki vagyok-e világítva vagy sem. Jó persze meg is büntethettek volna, amúgy van mindenem, csak otthon maradt. Egyébként nekem országúti kerékpárom van, szóval leshetik hogy én mikor rakok rá csengőt, meg borostyánszínű küllőprizmát...na ne fárasszanak!
Nyugi nem jelentett fel! Gondolom nem is ismer, szóval mi alapján. Ha legközelebb látod az öreget üdvözlöm!
# 9/12
Nemzavar, hogy a villogó tud világítani is? Nagyokos. :) És a piaci villogó 2-3 száz forint. Amíg nincs többre pénze, ez is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!