Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg feljelenthet? Mennyi...

Tényleg feljelenthet? Mennyi pénzbírságot kaphatok érte?

Figyelt kérdés

A mai nap bicikliztem és egy öreg bácsi kiabált nekem hogy áljak meg egy pillanatra. Azt hittem az időt akarja megkérdezni, erre azt mondta hogy többet így megne lásson. Kérdeztem hogy miért, azt mondta hogy nincs a biciklimen lámpa és mellényem sincsen. Azt mondta hogy ezt a rendőrség bünteti és most az egyszer elenged mert jó kedve van, de ha még egyszer meglát a nyakambahívja a rendőrséget és elintézi hogy megbüntessenek 50ezer ft-ra. Itt nagyon dühös lettem, de aztán lenyigodtam és azt mondtam hogy: Elnézést,nekem erre nincs időm. És menni akartam de elkapta a karom és elővette a telefonját hogy most hívja a rendőröket. Akkor azt mondtam neki hogyha ennyire unatkozik keressen valami hobbit. A másik kezemmel letéptem magamról az övét és már ott se voltam. Teljesen igaza volt, csak az a baj hogy mi nem nagyon engedhetjük meg magunknak az ilyen dolgokat. Éppen anyámnak mentem a gyógyszerért. A biciglim is a régi rozsdás összecsukhatós kemping bicikli, amit a szomszédoktól kaptam, mert ők kidobták volna. Anyám alig bír eltartani engem és tesómat. Van olyan hogy kajára is számolgatnunk kell a pénzt. Internet is csak azért van, mert anyám munkájához kell, de már azt is lecsökkentették. Sokszor én csinálom az alkalmi munkák egy részét (szórólap, takarítás) mert ő mást dolgozik. Emellett van egy csomó adósságunk. Szóval az az 50ezer forintos bírság megőlne minket. Azt tudom, hogy akkor engem és a hugomat állami gondozásba vennének, de azt se anyám se a tesóm nem bírná feldolgozi, de szerintem én sem. Nem akarom hogy ez legyen? Megteheti? Szerintetek megtette? Anyáméknak még nem mondtam el, mert még nem jött haza. Szerintetek?

15/f

2013. jún. 1. 19:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

Dehogy tette meg,téged féltett elsősorban.

Szerezz be sürgősen,mert ha rendőr lát meg az behajtja az összeget.

2013. jún. 1. 19:25
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

" Azt mondta hogy ezt a rendőrség bünteti és most az egyszer elenged mert jó kedve van, de ha még egyszer meglát a nyakambahívja a rendőrséget és elintézi hogy megbüntessenek 50ezer ft-ra."

Hát, ha felhívja a rendőrséget, egy bicikliző gyerek miatt nem fognak szirénázva azonnal kivonulni. Mire felveszik a 107-et, aztán tisztázza velük, hogy ott egy 15 éves gyerek akin nincs mellény, nem fognak rohanni.

De tegyük fel épp ott van rendőr: ha jókedvükben vannak, azon kívül hogy azt mondják ejnyebejnye, legközelebb vedd fel a mellényt, még el is engedhetnek.

2013. jún. 1. 19:27
 3/13 anonim ***** válasza:
44%

Először úgyis csak figyelmeztet.

A mellény meg úgytudom, hogy külterületen kötelező. Nappal szerintem amúgy se szólna érte. Arra azért figyelj, hogy a fékek legyenek rendbe. Meg talán első hátsó villogó..

2013. jún. 1. 19:31
 4/13 anonim válasza:
59%
Hat en meg egy biciklisen sem lattam mellenyt nappal.
2013. jún. 1. 19:32
 5/13 anonim ***** válasza:
68%
unatkozó vén trotty de a rendőr tényleg megbüntet
2013. jún. 1. 19:32
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
Hogy mikkel foglalkoznak némelyek hihetetlen. Kerüld el ezt az embert és apródonként vedd meg azokat a lámpákat a biciklidre hogy netudjanak megbüntetni se feljelenteni.
2013. jún. 1. 19:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Itt megtalálod a kötelző(!) felszerelést:

[link]

Ezek hiányában valóban megbüntethet a rendőr. Csak épp az öregúr nem tarthat téged fel, nem kényszeríthet, hogy megvárd vele a rendőröket. Azt viszont megteheti, hogy feljelent, és ha elkapnak a rendőrök, akkor megbírságolnak. A mellény csak éjszaka/rossz látási viszonyok között kötelező, a lámpákat viszont szerezd be mielőbb. Tescoban párezerért lehet szettet kapni. Ennél ugyan nem fogsz látni sötétben, de a rendőrnek elég.

2013. jún. 1. 20:19
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Igen, ezért garantáltan megcsesznek legalább ötvenezerre. Véleményem szerint máskor ne kerékpározz így, sokkal jobb lenne ha inkább kirabolnál valakit és leszúrnád, azt ma Magyarországon nem büntetik. Ha kisebbséginek vallod magad, akkor még rászorultsági alapon le is nyugdíjaznak.
2013. jún. 1. 22:09
 9/13 anonim ***** válasza:
22%

"Meg talán első hátsó villogó.."

Az egyébkét nem zavar, hogy a villogó fény az irányjelző kivételével alapból tiltott a közúti közlekedés során? Nem, mi?

2013. jún. 1. 22:11
 10/13 kovpet ***** válasza:

A mellény csak lakott területen kívül, rossz látási viszonyok között kötelező. Lámpád viszont tényleg legyen.

Ha nincs, szabálysértést követsz el.

Az öreg faszi viszont bűncselekményt követett el azzal, hogy megfogta a karod és a helyszínen akart tartani.

Így ha feljelent, akkor neked mondjuk 10 ezer forint bírság, neki meg felfüggesztett börtön vagy megróvás lesz belőle. Szerinted megéri neki pattogni? :) Nyilván nem lesz ebből semmi, de ha lesz, ő szív nagyobbat.

Te meg tanuld meg, hogy nem állsz szóba idegenekkel :)

2013. jún. 2. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!