Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az osztalyfönök kiadhatja a...

Az osztalyfönök kiadhatja a lányom osztalytarsanak szülei telefonszamat?

Figyelt kérdés

hetfön bemegyek az iskolaba mert baromi elegem van hogy a lanyomat szeptember óta csúfolja 2 osztalytarsa!

Jó ötlet szerintetek hogy felhívom a kislányok szüleit?

nagyon mérges vagyok.

2013. máj. 31. 07:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%
A csúfolódó lányokkal nem próbáltál meg erről beszélni? Én biztos itt kezdeném, ha az osztályfőnök ennyire nem foglalkozik a témával.
2013. máj. 31. 08:45
 12/21 A kérdező kommentje:

sztem meg az oszatlyfönöknek kellene csinalni valamit,meg ilyen h a tollat a karjaba szúrták valamelyik nap.

nam indegy bemegyek aztan lesz ami lesz.

az ofö meg azt mondta a lányomnak h intezzek el egymász közt.

2013. máj. 31. 08:49
 13/21 anonim válasza:
65%

Igen is, az ofő dolga lenne elsődlegesen,hogy intézkedjen. A gyerek nem öntörvényeskedik, hanem odamegy a tanárhoz, és szól. (Hasonló esetben mondjuk, ha a kis csaj bever egyet a csúfolkodóknak,ide meg kiír egy kérdést, hogy jól tettem-e, a válaszok többsége tuti arról szólna, hogy miért nem a tanárnak szóltál inkább, hogy bántanak.) Ha nyafogva szólt, hát nyafogva. Egy 11 évestől ne várja senki, hogy úgy viselkedjen mint egy korrekt ügyész. (Mondjuk egy jó tanárnak nem is nagyon kell szólni, észreveszi az ilyesmit.)

Ahogy az egyik hozzászóló írta,én sem vártam volna eddig, de most legalább cselekedj, nem kell hogy a gyerek full önbizalomhiányos legyen,meg örökre megutálja a sulit.

A megoldás szerintem se a szülők hívogatása, hanem ahogy már előttem írták, közös szülők-gyerekek-ofő összeröffenés. Hidd el,ennek sokkal nagyobb súlya van, mintha csak felhívnád őket. A szülők részéről is,meg a gyerekek részéről is. Max. ha a tanár ódzkodik összehívni egy ilyet, mondhatod, hogy oké, de akkor sajnos egy fórumot feljebb kell lépned,és mész a dirihez. (Ne félj, erre az ofő is észbe kap.)

Sok sikert,és ne hátrálj meg, máskor meg ne várj ilyen sokáig!

2013. máj. 31. 09:04
 14/21 anonim ***** válasza:
13%

Eddig csak csúfolódtak majd kiderül, hogy a tollat a karjába szúrták-nagyon nem mindegy ....

Én már bementem volna az igazgatóhoz, olyan nincs, hogy ilyen dolog nem érdekli az osztályfőnököt aki ugye 25 éves kezdő p..csa (szerinted.)

Biztos 30 éves vagy, nem 11, mert az írásod alapján nem vagy a szülői helyzet magaslatán....

2013. máj. 31. 09:20
 15/21 A kérdező kommentje:

ez egy fórum,hogy kikérjem mások véleményét,ugyhogy az okoskodásodra nem vagyok kiváncsi ha nem haragszol.

Itt akkor senki nincs a magaslaton mivel problémákat írnak fel (mit csinaljanak) amit nem tudnak megoldani!

2013. máj. 31. 09:28
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Most miért kell csesztetni a kérdezőt és baromságokat kitalálni, hogy ő a gyerek....

Be kell menni, megkérni az osztályfőnököt, hogy teremtse meg a lehetőségét, hogy tudjatok beszélni a gyerekekkel és a szüleikkel. Mindent meg kell tenni, hogy megoldódjon. Abban hibáztál valóban, hogy nem ennyi idő után kellene kezdeni lépni, hanem már régebben, de ezzel már nem lehet mit csinálni. Akkor most kell lépni, ha eddig nem tetted. Sok sikert!

2013. máj. 31. 09:33
 17/21 anonim ***** válasza:
83%

Ki az a hü*e, aki azt írja, hogy a szülők nem tehetnek semmit, ha a gyerekük ilyen?

Ha az én gyerekem már 11 évesen így viselkedne komolyan elbeszélgetnék vele, s ha az se használna, akkor büntetést kapna.

Foglalkozni kell a gyerekkel akármit csinál nem elmenni mellette. Komolyan elképedek azon, ahogy sokszor az emberek hozzáállnak a dolgokhoz.

2013. máj. 31. 09:52
 18/21 anonim ***** válasza:
57%

Telefonszámot nem adhat ki, de ezt jobb is nem telefonon megbeszélni.

A helyedben az igazgatóhoz bemennék és elmondanám a problémát, majd közölném, hogy ezt meg akarom beszélni a másik két lány szüleivel. Legyen szives behívatni őket, mondja meg, hogy mikorra legyek itt és megoldjuk a problémát.

Milyen idős korosztályról van szó? Ha kisiskolások, akkor valószínűleg szülői kísérettel megy a suliba, esetleg állj oda és amikor jönnek, akkor vedd őket elő. Arra vigyázz, hogy határozott legyél de nem fenyegetően agresszív (ezt a végére tartogasd, ha minden más csődöt mond).

2013. máj. 31. 10:30
 19/21 anonim ***** válasza:
7%

"Ha az én gyerekem már 11 évesen így viselkedne komolyan elbeszélgetnék vele, s ha az se használna, akkor büntetést kapna. "

És hogy ellenörzöd, hogy a gyerek mit csinál az iskolában? Mert ugye garantáltan nem fogja elmondani, hogy "Képzeld, megint lehülyéztem X-et!, hanem megteszi és utána letagadja.

Meg milyen büntetést tudnál adni olyan gyereknek, aki képes egy egész tanéven keresztül a másikat kinozni?

2013. máj. 31. 13:52
 20/21 anonim válasza:
56%

Nem igazán tanács. Én 13 évesen mentem át ezen, a többiek a külsőmön csúfolodtak, pletykákat terjesztettek, mikor mit. Még meg is dobáltak.

Az anyukám tehetetlenül állt a helyzet előtt, nem tartom ettől rossz anyának, de én egy életre sérültem. Önbizalomhiányos lettem és közösségekben szorongok (értsd munkahely, kollégium).

Anyukám bejött és próbált beszélni a lányokkal akik piszkáltak, sajnos eredménytelenül :(

23/N

2013. máj. 31. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!