Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány éves kortól lehet feljele...

Hány éves kortól lehet feljelenteni "személyi jogok megsértésért"?

Figyelt kérdés
Mivel van egy ember, akinek felvettem a hangját, meg a haverjaiát, hogy egy olyan dologról beszélnek, amivel engem vádolt meg az az illető (hackelés, csitelés játékban). Na én titokba bementem a Skype beszélgetésükbe és amit mondtak (12 perc-et), azt én felvettem. Utánna beraktam szerkeszteni és a magánügyi dolgokat (vagy amik tényleg nem a nézőkre vonatkoznak, csak az ,hogy csal a gyerek) kivágtam. Így 5 perces lett a videó, a fontos dolgokat hagytam csak meg (a hackel kapcsolatos dolgok). Most azzal fenyeget ,hogy feljelent. (-.-) 12 éves vagyok, mivel még nem raktam fel a videót sehova, csak itt csücsül az asztalomon, szerintem még semmi joga sincs hozzá. Szerintetek feljelenthet?
2013. máj. 29. 14:39
 1/7 A kérdező kommentje:
Aki fel akar jelenteni az 16 éves.
2013. máj. 29. 14:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Mint már mondtam, 12 vagyok, még nem igen foglalkoztam a jogokkal, politikával stb... el tudnád nekem magyarázni mi az a "elététel"?:D
2013. máj. 29. 14:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja, most veszem észre, picit elírtad, ha minden igaz. Elégtételt tehetek jogi úton? akart az lenni, igaz?
2013. máj. 29. 15:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Tárgytalan.. lerendeztük egyszerűen. Ő nem csal többet, én letörlöm a vidit.
2013. máj. 29. 15:21
 5/7 anonim ***** válasza:
#facepalm
2013. máj. 29. 15:40
 6/7 anonim ***** válasza:

A bíróságnak már a hang és képfelvétel sem bizonyíték!

"Na én titokba bementem a Skype beszélgetésükbe és amit mondtak (12 perc-et), azt én felvettem."

Más beleegyezése nélkül nem is rögzíthetnél!!!

Attól, hogy az asztalodon "csücsül" még simán feljelenthet, hiszen a szándékod nem ez volt, hogy "az asztalon csücsüljön" az anyag.

A felejelntés nincs korhoz kötve, csak 14 év alatt kell nagykorú hozzátartozó is.

2013. máj. 29. 18:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Jogilag te nem vagy cselekvőképes személy, úgyhogy hiába jelent föl.
2013. máj. 29. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!