Hova adjam be a feljelentést, ha rendőrt akarok feljelenteni? Csak egyszerűen a szomszéd megye Nyom. Ügyészségre?
Tehát nyilván nem akarom oda beadni, ahol az illető rendőr, mert tök evidens, hogy elsikálják.
(ezzel már nyíltan meg is fenyegetett amúgy)
A saját megye Nyom. Ügyészsége szintén nem sok eredmény, mert ott is jó összeköttetései vannak.
Eleve adjam be a szomszéd megye Nyomozó üGYÉSZSÉGÉRE vagy a lakhely szerintihez kell, és elvileg majd ők átteszik másik megyébe, ha direkt kérem is, elfogultság miatt?
Központi Nyomozó Föügyészség
1066 Zichy J. u. 14.
1368 Budapest 5., Pf.: 9.
T: 354-2810, 354-2814, 353-3370,
Fax: 354-2830/230 m.
E-mail: kny.fou@mku.hu
Ott majd úgyis eldöntik kinek az ügye. Ha kiemelt súlyú az ügy akkor marad náluk, ha nem küldik a területileg illetékeshez. Elmehetsz te zalából, békésbe is feljelenteni, ha nem tartozik hozzájuk akkor úgyis tovább küldik. Ez nem úgy van hogy majd te kiválasztod melyik ügyészség a szimpi és ott jelented fel. A feljelentést megteheted bárhol, kötelesége elfogadni, de nem köteles vele fogalalkozni hanem továbbitja majd.
A Rendőrség Központi Panaszirodájához is fordulhat.
Központi Panasziroda
Tel. : (1) 462-7432 BM: 34-336
Fax : (1)462-7499 BM: 34-325
E-mail : panasz.orfk@orfk.police.hu
Cím: 1078 Budapest, István u. 23-25.
Postacím: 1903 Budapest, Pf.: 314/15.
Jól gondold meg azért mit csinálsz, mert ha nem bizonyosodik be a feljelentésed, akkor hamis vád miatt börtönbe kerülhetsz.
Ha pedig valóban bűncselekményt követett el, akkor támogatlak.
Ayay, de még milyet!
Csak most a kérdésem az, hogy ti se gondolhatjátok komolyan, hogy a saját lakóhelyem, és egyben az ő lakóhelye szerinti ügyészségre kellene beadnom a feljelentést olyan valaki ellen, aki napi szintű kapcsolatban, haverságban van velük??? ne vicceljetek már ...
Akkor külön nem lehet valami elfogultsági kérelmet benyújtani egyidejűleg? Eleve abszurd a feltételezés is, hogy majd a saját haverjai fogják kivizsgálni az ő bűncselekményeit.
Ha a központira küldöm, akkor ők is továbbítják a területileg illetékesnek?
Nem vádolom én hamisan, de persze az ismét más kérdés, hogy ilyen módon aztán nyilván ártatlannak hozzák ki. A másik meg az, hogy jobban tartok attól, hogy onnantól kezdve a drága kollégái napi szinten fognak zaklatni minden ökörséggel.
még abban segítene valaki, hogy a meglévő bizonyítékokat hogyan merjem átadni úgy, hogy azok ne tűnjenek el azonnal? ugye most én nagy naivan átadom a feljelentéssel együtt, na aztán majd ahogy ez lenni szokott, "véletlenül" el fog tűnni, pár irattal együtt, és akkor tényleg jöhetnek a hamis vád hülyeséggel. Közjegyzőnél tegyem letétbe a másolatát? vagy hogy? hát a kollégáinál biztos nem fogom hagyni ...
Ha kellő súlya van az ügynek, akkor ha a Központira küldöm Bp-re, van esély arra, hogy ott fogják, és nem továbbítják? az lenne a jó persze, csak nem tudom, ezt hogyan érjem el.
(aki meg túl naiv itt ebben az országban, annak mondanám , h ne vicceljetek, hát kompletten egész ügyiratok tűnnek el a bíróságokról is, ha éppen valaki érdeke úgy kívánja ... szóval nagyon meg kell gondolnom, mit hogyan teszek)
köszi, de bocs, félreértesz!
"Ez nem úgy van hogy majd te kiválasztod melyik ügyészség a szimpi és ott jelented fel"
--- nem szimpátiáról van szó, hanem nem akarom, hogy a rá nézve keményen terhelő bizonyítékok a saját haverjai kezeibe kerüljenek, ahogyan azt se, h a saját haverjai "nyomozzanak", aztán majd legyen belőle egy jó nagy semmi a végén.
Ez azt hiszem, elég érthető ...
figy, bocs de egyrészt igen komplikált, csak regényként lehetne leírni, másrészt nem akarom, mert aztán netán olyan is rá ismer, akinek nem kéne.
Na mindegy, azt csináltam, h lenyilatkoztam a dolgot, van videofelvétel róla, és letettem (a bizonyítékokkal együtt) egy nagykövetségre. Szal ha bármi történik velem, akkor nyilvánosságra hozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!