Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor tesz már végre ez az...

Mikor tesz már végre ez az idétlen kormány valamit a kábellopások ellen? Szinte minden reggelre ellopnak a cigányok kábelt valahol, ami miatt egy csomót késnek a vonatok/hévek, nem is beszélve arról a rengeteg pénzről, amibe ezek kerülnek.

Figyelt kérdés

#kábellopások
2013. máj. 21. 21:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Igen, ebben teljesen igazad van.

Nagyon rossz látni/hallani a hírekben, hogy megvernek időseket, és kirabolják őket, és sorolhatnám.... Ilyenkor bennem is megvan a vágy, hogy "eltűntessem őket".

2013. máj. 21. 23:05
 12/17 anonim ***** válasza:

Terrorcselekményként kellene kezelni a kábellopást is és ennek megfelelően büntetni, függetlenül attól hogy ki az elkövető.

Vagy pedig villamos-hév vonalakon "biztonsági szolgálatot" fenntartani, akik ha tetten érnek valakit, akkor lenne joguk félholtra verni egy vascsővel, onnantól mindjárt meggondolná a többi hogy lopjon e kábelt vagy sem.

2013. máj. 21. 23:50
 13/17 A kérdező kommentje:

Hát persze, ez jó lenne..

de nem ez van. nem rég történt, hogy rendőrök rajta kaptak cigányokat miközben a kábelt szedték le éjszaka, és elkezdték üldözni őket, azok meg beleugrottak a Dunába, de nem tudtak úszni, és a rendőrök meg kimentették őket. Hát én legszívesebben hagytam volna őket megfulladni, az biztos. Meg szerencsére olyan is volt legalább a múltkor, hogy agyoncsapta az áram az egyiket.

De szerintem amit én mondtam, az egy eléggé elfogadható, és működő megoldás lenne. Szóval a kérdés az az, hogy miért nem csinálják ezt?

2013. máj. 21. 23:56
 14/17 anonim ***** válasza:
Soha, mert a cigányok a szívük csücskei.
2013. máj. 22. 08:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Most foglalkozik a kormány ezzel és készít egy új törvényt a fémátvevőknek. A Hir tv-n láttam egy riportot, ahol a NAVnál lefoglalt villamosvezetéket gond nélkül el tudták adni. Mire visszamentek a NAVval a kereskedés már be volt zárva. Aztán felnyittatták és újra lefoglalták a kábelt, a kereskedés meg kapott egy nagy bírságot.

Én azt mondom, ehhez 2 ember kell minimum. 1 aki ellopja, és 1 aki átveszi. A NAV pedig ugyan úgy mint a rendőrség törvényileg nem végezhet próbaeladásokat, nem csinálhat bűncselekmény elkövetéséhez alapot. Kérdező, persze te hagytad volna megfulladni, de ha rendőr lennél, akkor már tudnád, hogy mi büntethető és mi nem. Ha nem mentették volna ki, akkor az eshetőleges szándék miatt akár életük végéig börtönben csücsülhettek volna.

Várjuk meg a törvényt, talán életképes lesz.

2013. máj. 22. 08:57
 16/17 Egyirányú alagút ***** válasza:
Valójában amig nem államosítják (de csúnya kifejezés), addig nem lesz túl életképes. Mert hogy tartanák kontroll alatt? Állandó razzia? Hülyeség, nincs rá ember. Illetve itt (Győrben) pl leszedték a csatornákat, amik rézből voltak, és állítólag Szlovákiában 4-5€-t adnak kilójáért. Namost nincs határ, kiviszed kocsival, és eladod.. Ezt hogy tudják megfogni?
2013. máj. 22. 09:01
 17/17 anonim ***** válasza:

Mikor tesz...

Tesz csak nem nagyon reklámozzák. A média inkább mutat be olyan hírt, amiben X m kábelt ellopnak, mint, hogy milyen megelőző intézkedéseket terveznek bevezetni.

[link]

Akiket konkrétan érdekel az olvassa el a módosításokkal együtt. Lényegében sokkal szigorúbban fogják szabályozni az átvételt, és visszakereshető lesz a leadó személye.

2013. máj. 22. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!