Külföldön be kell-e tartanom a magyarországi törvényeket is?
Akkor pl Hollandiába, nem mehetsz be olyan kávézókba ahol füvet árulnak és nem is szívhatod el? Vicces lenne:)
Általánosságba a törvények legtöbb országba megegyeznek de ha valamit elkövetsz külföldön, akkor az ottani törvénykezés ítélkezik. Bár az EU-t is szóba hozhatjuk, de ez már bonyolult nekem. De érted külföldön sem lophatsz, rabolhatsz meg ilyesmi. Nem is jut eszembe semmi kivételes eset, ami csak a magyar törvénybe van benne, talán a szabálysértés kontra bűncselekmény meghatározása, gondolom sok helyen más. De én úgy gondolom, ha ott elkövetsz valamit, akkor az ottan törvények vonatkoznak rád, de mivel EU-s állampolgár is vagy így... háát nem tudom.. :D:D
3. § (1) A magyar törvényt kell alkalmazni a belföldön elkövetett bűncselekményre, valamint a magyar állampolgár külföldön elkövetett olyan cselekményére, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény.
(2) A magyar törvényt kell alkalmazni a Magyar Köztársaság határain kívül tartózkodó magyar hajón vagy magyar légi járművön elkövetett bűncselekményre is.
nem mondod! úgy néz ki, nálunk mutáns hegyitrollok hozzák a rendeleteket, akik nem az emberek között élnek.
nekem már kijárna vagy 500 év, ha rajtuk múlna. ezek tényleg elmebetegek. :)
@14:39
Ez a BTK, de a BTK nem azonos a mnagyarországi törvényekkel. Anyiban jó helyen keresgélsz, hogy minden törvény része a területi, személyi esetleg időbeli hatálya.
Nézd meg az útleveledet. A hátsó borító belső oldalán van egy olyan dolog, hogy Tudnivalók. Itt felsorol néhány dolgot, az utolsó bekezdés így szól:
"A külföldön tartózkodó magyar állampolgár köteles mind a fogadóállam, mind a Magyar Köztársaság jogszabályait tiszteletben tartani"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!