Külföldön be kell-e tartanom a magyarországi törvényeket is?
Azt ragadtam meg. Rossz példát írtál, amivel egy olyan dolgot szerettél volna bizonygatni, ami nem igaz. Én meg leírtam, hogy miért rossz a példád - az, hogy a dolog miért nem igaz, azt már fent leírták.
A magyarországi törvények rád, mint magyar állampolgárra, mindenhol a világon érvényesek, ez benne van a fent már valaki által idézett jogszabályban is, plusz hogy biztosra menjenek, az útleveledbe is bele van írva, köznyelven is teljesen érthetően. Tessék leellenőrizni, ha nekem nem hiszel, hátsó borító belső oldala, Tudnivalók címszó alatt, utolsó bekezdés.
Tehát igen, pl. elméletileg nem drogozhatnál Hollandiában, hiába engedi meg az ottani törvény.
Viszont ha a törvény szövegében benne van, hogy az csak Mo-n belül érvényes, akkor értelemszerűen nem szeged meg, ha külföldön másképp cselekedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!