Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Társasházban szabályos, hogy...

Társasházban szabályos, hogy az irodának több közös költséget kell fizetnie?

Figyelt kérdés

lényegében csak a székhey lenne bejelentve, se hulladékban se ügyfélforgalomban nem lenne semmi, de a közös képviselő szerint ha egyszer iroda,akkor többet kell fizetni.

Megnéztem a társasházi törvényt, sehol nem ír ilyet.

Melyik jogszabályra hivatkozik a közös képviselő?

SZMSZ-ben ilyenről rendelkezni törvényi felhatalmazás nélkül nem lehet szerintem

2013. máj. 16. 10:49
 1/4 anonim ***** válasza:

A társasházi törvény szerint a közös költséget a Társasház Közgyűlése határozza meg. Határozhat úgy is, hogy a közös költségre speciális szabályokat ad. Például van tulajdoni hányad szerint, személyek száma szerint, forgalom szerint, vagy más szempont alapján. Ez tehát a Közgyűlés hatásköre.

Viszont a Közgyűlésnek a tagjai a tulajdonostársak. Ha az iroda tulajdonostárs, a közgyűlésen beleszólhat a közös költségbe. Ha viszont egy tulajdonostól bérel helyiséget, akkor kizárólag a bérbeadó és bérlő megegyezésén múlik a költség, senki más nem szólhat bele (legfeljebb a tulajdonostársnak megfelelő indokkal megtilthatják, hogy iroda céljára adja ki a tulajdonát).

2013. máj. 16. 11:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Magyarul ha a következő közgyűlésig meggyőzöd a szomszédokat, akkor nem emelkedik
2013. máj. 16. 12:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Irodára nem tudom, de nálunk a garázsban működő kisboltok háromszor annyi közös költséget fizetnek, mint a sima garázsok...
2013. máj. 16. 13:19
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

sajnos logikus is, igazatok van.

2013. máj. 16. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!