Birtokháborítást követtek el?
Kényes, de gyakori témában kérném szépen a véleményeket. A szüleimnek van vidéken egy kis telkük. A telek szomszédjuk három éve meghalt, a földet azóta senki nem művelte, teljesen elburjánzott a gaz ami nagyban megnehezítette a szüleim arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a saját veteményesüket tisztán tartsák. Az édesanyám a három év alatt többször volt bent a helyi önkormányzatnál, hogy csináljanak valamit, mert térdig ér a gaz és nekik elegük van abból, hogy szélmalomharcot vívjanak, fölöslegesen dolgozzanak.
Az önkormányzatnál minden megkeresés alkalmával azt volt a válasz, hogy ő nem tudnak semmit tenni, még ezidáig nem volt hagyatéki tárgyalás sem, az örökösök sem jelentkeztek. Ha anyuékat annyira zavarja a gaz szedjék ki azért senki nem fogja őket megbüntetni. A szüleim így is tettek egy nagyobb darabon kiszedték a gazt. Tegnap délután az édesanyám észre vette, hogy az ominózus telek elején valaki elkezdte nyírni a füvet. Átment és kedvesen érdeklődött, hogy talán az új szomszédot tisztelheti a fűnyíróemberben. Mire az flegmán válaszolt, hogy igen és akkor mi van? Majd szólt a kedves feleségének, aki közölte anyuval, hogy ők ezt a telket megfogják venni és anyuék birtokháborítást követtek el. Na persze anyukámat se kellett félteni, közölte velük a véleményét, de azért egy kicsit megijedt. A kérdésem az, hogy a fentebb leírtak kimerítik a birtokháborítás fogalmát? Számíthatnak a szüleimre büntetésre?
"Majd szólt a kedves feleségének, aki közölte anyuval, hogy ők ezt a telket meg fogják venni és anyuék birtokháborítást követtek el."
Nem kell pánikolni!
Ez alapján még nem ők a tulajdonosok, -ergo- jogilag semmi közük a telekhez. A birtokháborítási ügyeket az önkormányzatnál intézik, ott pedig -ahogy említetted- tudnak az ügyről.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Én is abban reménykedem, hogy csak egy nagyszájú, okoskodó ember hülyesége az egész.
Hisz még csak folyamatban van az adásvétel. Inkább amiatt vagyok elkeseredve, hogy ilyen görények az emberek egymással (tisztelet a kivételnek). Ha én megyek oda valahova ahol más már régebb óta birtokol valamit, akkor nem az lenne a normális, hogy a jó viszonyra törekszem. Nem tudom más országokban is vannak ilyen emberek vagy csak nálunk. Lehet, hogy túlzok, de esetleg még meg is köszönhették volna anyuéknak, hogy egy tiszta rendezett telket vesznek át, nem egy olyat ahol derékig ér a gaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!