420e ft-os nettó bérből is jár a 20%-os gyerektartás? Nem sok ez 1 gyerekre?
Ha azt vesszük, hogy ahol én lakom, 70 ezer a havi magánbölcsi, és önkormányzatiba esélyed sincs, mert olyan helyhiány van és 3 éves várólista, akkor az a 80 ezer nem is olyan sok! Ha az anyuka gyesen van, abból meg a legjobb indulattal is max. éhen halhat a gyerek. És manapság minden gyerek jár sportolni vagy valamilyen különórára, ami havonta szintén jó pár ezer forint.
Mikor egy család létesül, apa a családfenntartó, mivel anya gyereket nevel, tehát az életszínvonaluk apa fizetésén múlik. Amit a gyerek megszokik, ugye. Aztán apa lelép, és akkor már anyán múlik a gyerek életszínvonala egyedül, mert apa nem tud új családot alapítani, ha továbbra is felelősséget vállal az exéért. Mert ilyenkor már az exre mutogatnak, nehogy már őt támogassam. Az, hogy egy nő Magyarországon nem nagyon tud a fizetéséből fenntartani egy lakást autót, és tisztességesen eltartani a gyerekeket egyedül, az nem számít, a gyerekek eztán öltözzenek a turkálóból, apa meg feszít továbbra is a márkás, drága ruhákban és étterembe jár, hiszen ő megteheti, megdolgozik érte. A gyerek nem dolgozik, hát jövő hónaptól ne járjon úszni vagy zongorázni vagy leginkább sehová, az ingyen van. Az anya meg örül, ha a gyerek nem eszi meg a fagyit a cukrászdából hazafelé, mert akkor neki is jut egy falat.
Értitek? A gyerekvállaláskor kezdődik a felelősség, és a válással nem múlik el.
Érdekes, azt senki nem említette meg, hogy egy egyedülálló pasi megélhetéséhez mennyi pénzre van szükség /340.- ezerre ugye nem/, csak azt, hogy egy gyerekre kevés a 80 ezer.
Nálunk sem hivatalos a közös felügyelet, de ez csak egy dolog. Mi 10 éve váltunk akkor azt mondták hogy papírozzunk le valamit (nálam van elhelyezve, van gyt megállapítva, de nem levonják, ha "kézbe adja" elvileg) Ez csak egy hivatalos dolog. Amúgy meg a gyakorlatban megegyeztünk. Nem tudom hány évesek a gyerekeid. Az enyém 16. Ha egy nap úgy kelnék, hogy azt mondanám már pedig nem mész apádhoz csak kéthetente akkor igencsak megkeserítené az életemet. Oké ilyet nem mondanék, de a lényeg hogy egy gyerek azért ki tudja harcolni hogy a másikhoz menjen. Ha meg vannak veled szokva, jó apa vagy akkor szerintem nyugodtan vállalhatod a konfliktust az exfeleségeddel, annyira csak nem szörnyű, hogy a gyerekének tesz keresztbe.
Az ha ragaszkodik a gyerektartáshoz nem feltétlenül jeleni azt hogy pénzéhes, lehet tényleg szüksége van valamennyire attól még hogy nem kizárólag nála vannak. Próbálj vele egyezkedni, fizetsz 20-30at, aztán persze ezen felül a gyereknek még megvehetsz akármit.
A gyerek 5 éves, állami oviba jár.
Úszni és lovagolni jár, amit én fizetek EP-kártyával.
Utolsó ha anyuka gyes-en van, akkor minek a bölcsi?
Nálunk pl a bölcsiben mindenkit felvesznek mert bőven van hely, még bezárásról is volt szó.
# 31/35
Nagyon elvakultan írsz főleg , hogy a jelen kérdésben erről szó sincs.
Azért ennyire nem kell túldramatizálni.
Ja, és igen, van turkálós ruhája. Úgy 2 éve voltunk, azóta imád turkálni és kincseket találni. Lány létére ez nem is csoda :-)
De van "rendes" ruhája is, amikor velem van akkor is rendes ételt eszik nem sült krumplit chipsel. Tudom, mennyibe kerül az ellátása.
Járok szülői értekezletre is, így azzal is tisztában vagyok hogy oda mennyit kell fizetni, mit kell vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!