420e ft-os nettó bérből is jár a 20%-os gyerektartás? Nem sok ez 1 gyerekre?
Nem sok.
Egyrészt aki soknak találja, annak fogalma sincs, mennyi pénz kell egy gyerek normális eltartásához, másrészt nehogy már itt is a pénzesek járjanak jól, mint annyi minden más területen az országban... Nevetséges elgondolás hogy akinek mondjuk minimálbér jár, az nagyobb %-ot fizessen gyerektartásra, aki meg úszkál a százezrekben, az pedig a fizetése jóval kisebb részét adja le.
Aki akkor legény volt mikor megcsinálta a gyereket, az legyen már akkor is az, mikor a kötelezettségeinek kell eleget tennie. A világ egyik legundorítóbb dolga, mikor valaki a saját gyerekétől sajnál akármit is.
Nem a gyerektől sajnálom. Abba beleegyeznék, hogy egy összeg megy az exem számlájára, egy másik pedig a gyerek nevén lévő számlára. Mondjuk 50e-50e. Ezt reálisnak érzem.
Igen, középvezető vagyok. Talán bűn? Tanultam, dolgoztam érte eleget. Nem irigykedni kell, utánam csinálni.
Szerintem nem ellébecolni akarja a gyerektartást, hanem inkább arról van szó, hogy 80.000 ft irreálisan sok egy gyerekre. Sokan felnőttként ennyit keresnek sajnos. Egy gyerekre sehol nem kell ennyi pénz, akárhogy is nézzük.
Az meg, hogy az exfeleséget támogassa egyenesen abszurd...
Szerintem sem ítél meg a bíróság 40-50.000-nél többet szerencsére.
Irreálisan sok. Az asszonynak is hozzá kell járulnia a gyerek tartásához. A vele való munka és az érte fizetett rezsi sem haladja meg a 40.000.- Ft-ot.
Csak a sok elvált nő mindent kiakar húzni a férjéből, hogy ő könnyebben megélhessen.
3 gyerekes nő.
"Egyrészt aki soknak találja, annak fogalma sincs, mennyi pénz kell egy gyerek normális eltartásához,"
Én írtam, hogy irreálisan sok. Akkor vezesd le nekem, hogy egy gyerekre családival és adójogvárással együtt, úgy, hogy anyuka még nem költött rá, mire megy el 100. ezer Ft.
Ja, és nem két hetente van csak nálam a gyerek. Heti 2-3x alszik nálam.
Ha beteg, én vagyok vele itthon. Ez már a házasságunk alatt is így volt. Ilyenkor nyilván én veszem a gyógyszert is.
Ha heti 2-3szor nálad van miért fizetsz egyáltalán?
Mi is elváltunk, nálunk is így van. A volt férjem nem fizet gyerektartást. Bár emellett ő az aki egyébként többet költ rá ha valami kell.
Én is megtenném, de fele annyit sem keresek (150-400e)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!