Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetnék? A többi lent!

Krafcsikné Gyöngyi kérdése:

Mit tehetnék? A többi lent!

Figyelt kérdés
Üdvözlök mkit! A kérdésem a következő lenne,évek óta ez van nálunk,de most már nagyon be telt a pohár!Kis községben lakunk 1100fő az egész ezen belül egy kis utcában 5 ház van,ebből 3 utcabeli is úgy tart jószágokat,h kiengedi ide az utcára (csirke,kacsa,tyúkok stb..)az utca sarkánál meg lassan méhészruhában kell vinni a gyereket az oviba mert több méhkaptár is van és napi rendszerességgel megcsípik a gyermekeimet is!A tyúkok miatt az egész járda az utca telis tele van tyúkszarral,nem beszélve arról,hogy egy nyárias időben nem tudom nyitva hagyni az ablakot sem mert itt ülnek az ablak alatt és fel kukorékolja a gyerekeket! Mindent szétkaparnak berepülnek a kerítésen,ha kutyám meg megeszi meg fizettetik velem! Mit tehetnék milyen hatósági szervhez lehet fordulni,hogy mindenki a saját kerítésén belül tartsa az állatait?
2013. ápr. 27. 13:36
 1/9 rémuralom ***** válasza:
5%
A falu erről szól. Aki nem bírja a falusi életet, költözzön városba.
2013. ápr. 27. 13:46
 2/9 ConnectCare ***** válasza:
45%

Szerintem a jegyzőt lehet esetleg ilyen problémával megkeresni, de ha tényleg ilyen kis közösségről van szó, akkor ott valószínűleg azért sokat fog számítani a többiek véleménye is a kérdésben, és ha ők inkább állatoznának, akkor nem hiszem, hogy túl sokat lehet csinálni.

De ahogy írtam, ha én lennék, a jegyzőnél kezdenék.

2013. ápr. 27. 13:50
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Ilyen a falusi élet. Ha meg a kutya megeszi, nem fizetsz és kész.
2013. ápr. 27. 13:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Máshol is van falu mégis kerítésen belül tartja mindenki!!! Szval nehogy már én költözzek el...itt nevelkedtem én is ugyanúgy! Utolsónak meg köszi én is erre gondoltam,h hétfőn a hivatalban fogok kezdeni,de kaptam még egy olyan fülest,h a tyúkszar miatt mehetek ANTSZ-hez is :)
2013. ápr. 27. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

" a tyúkszar miatt mehetek ANTSZ-hez is :) "

-ja ,valóban,elmehetsz akár az antsz-hez is ,miért ne,

2013. ápr. 27. 14:07
 6/9 (g)brigi ***** válasza:

Egy faluban sem lehet akármit megtenni, maradjunk ennyiben.

Jól írták a jegyzőt, szerintem is oda kell fordulni, birtokvédelemért. Erre ha jól emlékszem 1 éven belül van lehetőség, de pert lehet indítani birtokper, tulajdon háborítatlanságát védő per. A jegyző majd ad eligazítást Neked.

2013. ápr. 27. 14:33
 7/9 anonim ***** válasza:

1 év a birtokállapot megváltozása alatt értendő. Vagyis, ha régebb óta tart (gondolom évek óta már), akkor a jegyző nem tehet semmit csak bíróság. Még kérd ki a helyi állattartásra vonatkozó szabályokat.

Méh lakott területen belül biztosan nem tartható, ezügyben (és talán a többinél is) a megyei állategészségügyi hatóság az illetékes.

Ha a kutya megfelelően el van zárva (kerítésen belül van) nem kötelezhetnek kártérítésre.

2013. ápr. 27. 16:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,végre már kapok értelmes választ is értelmes ember szájából,nem csak az"ha nem borod költözz el" "a falu ilyen" stb...nagyon jól tudom milyen a falu,hisz magam is itt nőttem fel,kihangsúlyozom még egyszer szval e fajta "válaszokat" nem kérek! a többieknek nagyon köszönöm a jogi tanácsadásukat!
2013. ápr. 27. 17:29
 9/9 anonim ***** válasza:

ha a tyúk repül be, nem kell kifizetned.

a helyi önkormányzati rendeletben elvileg le vannak fektetve az állattartási szabályok.

Közigazgatási bírságot is ki lehet szabni a megsértőire.

2013. ápr. 27. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!