Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetnek ellenem?

Mit tehetnek ellenem?

Figyelt kérdés
A nevemen van már az ingatlan, de még a teljes vételárat nem tudtam kifizetni. most a régi tulaj kéri a házat vissza,. tudom hogy késedelmi kamatot kérhet, de mit tehet még?
2013. febr. 6. 12:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Bírósági úton követelheti a tartozásodat kamatostul. Ha nem fizetsz akkor kérheti a behajtócég segítségét is. Így a tartozásod is magasabb lesz, mert akkor te neked kell fizetned a behajtócég ügyintézési költségeit is.
2013. febr. 6. 12:39
 2/15 A kérdező kommentje:
a fennmaradó összeg nem sok , de sajnos eddig nem volt munkám hogy tudjam fizetni. Amivel elvagyok maradva ezt is csak 2 vagy 3 részletben tudom neki odaadni, de csakis ügyvédi letétben akarom elhelyezni. ő most azzal fenyeget hogy költözzek mert a ház az övé, kéri vissza. De a nevemen van, és ki akarom fizetni. ( már tényleg nem sok a hátralék) .
2013. febr. 6. 12:47
 3/15 A kérdező kommentje:
és ha bíróságra megy az mennyi idő?? ha én közben már csökkentettem vagy kifizettem a vételárat, akkor mit tud még tenni?? tényleg kikerülök az utcára? tényleg ennyire egyszerűen mennem kell a házból?
2013. febr. 6. 12:48
 4/15 anonim ***** válasza:

Azért ez nem ilyen egyszerű, hogy "takarodj mert az én házam!"

A volt tulaj beperelhet bírósági úton. Általában 1 év alatt le is zajlik az ilyen ügy. Írod hogy te ki tudod fizetni 2-3 havi részletben. Érdemes ezt is csinálnod.

Nyugodtan mond meg a volt tulajnak, hogy 2-3 részletbe kifizeted a fennmaradó tartozásodat,+ kifizeted a késedelmi díjat is, amit letétbe helyezel egy ügyvédnél. Ott át tudja venni. Ettől függetlenül nyugodtan mehet a bíróságra mert neked lesz bizonyítékod az ügyvéd által hogy havonta utalod a pénzt. A bíró figyelembe fogja venni a szándékodat, és csak annyit fog tenni, hogy hivatalossá teszi a késedelmi pótlékok összegét amit neked kell rendezni. A panaszos kérelmét elutasítja, végül is megkapja a pénzt. Nem zárkózol el a fizetés alól és ez a lényeg.

2013. febr. 6. 12:53
 5/15 A kérdező kommentje:
sajnos nem kaptam annyi jelzálog hitelt amennyi a ház értéke volt, ezért van hátralékom :(((
2013. febr. 6. 12:54
 6/15 anonim ***** válasza:

Még valamit. Arról me írtál hogy annak idején miben egyeztetek meg, hogy fizeted ki a fennmaradó összeget. Ha részletfizetésben egyeztetek meg akkor amit előbb írtam az jó. Ha egy összegben való fizetésben egyeztetek meg, akkor elképzelhető hogy emiatt is panaszt tehet.(szerződés szegés)

Mindenesetre a fizetési szándékod legyen meg, mert ez sokat fog neked később jelenteni.

2013. febr. 6. 12:56
 7/15 A kérdező kommentje:
én is erre gondoltam, meg az az igazság hogy ügyvédhez mentem ezzel az üggyel, mert be vagyok tojva nagyon. fizetni akarok, nem ellógni, ezt neki is megmondtam, de ő úgy csinál most mintha egy uzsorás lenne. a fizetési szándékom eddig is megvolt, mert havonta adtam neki át egy bizonyos összeget, de már 3 hónapja nem tudok neki adni :( viszont jövőhéten az ügyvéd letéti számlájára utalok pénzt, hogy foggyon a fennmaradó összeg.
2013. febr. 6. 12:58
 8/15 A kérdező kommentje:
tisztában vagyok a késedelmi kamattal is, nagyon imátkozom hogy ne legyen semmi gond!!!! félek, egyedül vagyok egy 8 éves fiúval és most jelenleg terhes :( úgy érzem minden összejött már megint!
2013. febr. 6. 13:01
 9/15 anonim ***** válasza:
Mi van az adásvételi szerződésben, mikor, hogyan kell fizetni?
2013. febr. 6. 14:44
 10/15 A kérdező kommentje:
A ház a nevemre került ( nem részletezem miért , ha nem gond ) és kaptam rá x időt hogy teljesítsem a vételárat. Sajnos nem kaptam annyi jelzálog hitelt amennyit szerettem volna és így nem tudtam a teljes összeget kifizetni csak a kétharmadát. Utánna megállapodtunk hogy akkor havi fix összeget adok neki, de közben pár fizetés után szólt hogy ő úgy gondolta hogy ez az összeg nem vonódik le a hátralékból, ez neki plussz bevétel ( állandóan a nyakamon volt ezek után ) . Elmentem ügyvédhez hogy segítsen hogy most mit tegyek. Megbeszéltük hogy nála lesz havi x összeg letétben és mikor meglesz a teljes hátralék akkor szól neki és átadja. A szerződésben csak egy határidő van, semmi kamat semmi olyan hogy visszacsinálódik a dolog, hiszen hitelt vettem fel rá.
2013. febr. 6. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!