Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem érkezett meg a büntetés....

Nem érkezett meg a büntetés. Talán nem is fog?

Figyelt kérdés

Körülbelűl 1 hónapja elkaptak egy supermarket-be Lopni 3000 forint értékben az egyik barátommal.

Pénteken neki jött egy bírósági levél(nem tudom mi van benne, de az biztos hogy pénzbüntetés is) én aznap nem kaptam, mivel nem akarom hogy a szüleim megtudják, mindig elmegyek a postáig, de ma sem jött semmi.

Késhet a levél vagy megeshet hogy én nem kaptam semmilyen büntetést?

2013. ápr. 8. 09:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Pénzbüntetés a bírósági papírban nem lesz, hanem idézés a tárgyalásra.

Valószínűleg te is meg fogod kapni, tértivevényes küldeményként.

2013. ápr. 8. 10:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Még simán megkaphatod. Hány éves vagy? Ha kiskorú, nem fogod tudni szüleidet kihagyni a buliból. Szerintem inkább most ismerd be, mert ha ők jönnek rá, lehet ráfogsz b@szni. Bár nem tudom mi vezetett idáig. Én sajna megértem az ilyesmit, amilyen fos a helyzet magyarországon.
2013. ápr. 8. 12:15
 3/5 anonim ***** válasza:

kiskoru vagy? mert akkor rajonnek a szuleid az biztos

en garazdasagert kaptam toluk vagy 4 levelet.. ketszer ugyanazt (okosak..)

2013. ápr. 9. 02:47
 4/5 A kérdező kommentje:
18 vagyok :)
2013. ápr. 9. 08:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Idézést fogsz kapni a feljelentés helyén illetékes bíróságtól. Ott meg kell jelenni a megadott időpontban, mert ha nem teszed akkor további rendőri, és bírság szankciók várnak rád.

Jobban teszitek ha az okozott kárt teljes egészében megtérítitek, és ha első alkalmas dolog akkor a bíróság figyelmeztetést fog kiszabni.

2013. ápr. 9. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!