Jogosan bírságolt a BKV ellenőr?
Figyelt kérdés
Ha az ember a buszon lyukasztani akar, de nem jó a lyukasztó, azaz nem működik, akkor elmegy a következőhöz, de ha az sem jó, akkor kötelessége az összeset végigpróbálnia?
Valamelyik nap utaztam és az ellenőr jött. Az egyik szegény utas azt panaszolta, hogy nem volt jó a lyukasztó. Az ellenőr azt mondta, hogy miért nem ment el egy másikhoz, mert az jó volt (véletlen). Az utas hátúl szállt fel és 2 helyen próbálta ki. Csodálkoztam is, hogy miért szaladgál középre lyukasztani. Még szerencse hogy bérletem van. Az ellenőr kipróbálta, és legelől jó volt a lyukasztó.
Vajon ilyenkor jogosan lehet bírságólni ? Végig kell próbálni a lyukasztót az egész szerelvényen ? Ha 4 helyen van, akkor mindegyiket ?
2013. márc. 29. 09:31
11/15 anonim válasza:
Aki nem tud átvágni a tömegen, az nyugodtan adja előre a jegyét. Kézről-kézre elég gyorsan el szokott jutni a lyukasztóhoz.
12/15 anonim válasza:
Jahm persze :D adjam oda idegeneknek a jegyemet :D hátha valaki zsebre vágja.
13/15 anonim válasza:
Elvileg nem kötelességem végigpróbálgatni az összes lyukasztót egy buszon/villamoson, pláne tömegben. Gyakorlatilag meg azért büntet az ellenőr, amiért akar, de én úgy vagyok vele, hogy ha ilyen helyzet áll elő, akkor megmondom neki, hogy tépje el a jegyemet (kezemben van, látja, hát érvénytelenítse így), vagy leszállok. Volt, hogy egy egyszerű, nem csuklós buszon három lyukasztós és három bélyegzős jegykezelő volt, és a hatból nulla(!) működött, hárman próbáltuk végig. Nehogy már ilyenkor az utas legyen a hibás!
14/15 anonim válasza:
Aki ilyen helyzetben hagyja magát megbüntetni úgy, hogy nincsenek közterületesek sem, az meg is érdemli. Ha kevesen vannak a buszon és van elég hely megpróbálni legalább két lyukasztóval is érvényesíteni egymás mellett, akkor aligha lehet kibújni ez alól, de hogy menet közben mászkáljon az utas végig a buszon, az már tényleg nonszensz, főleg csomagokkal. Jól megpakolva arra még arra sincs elegendő idő, hogy állás közben lukasszon. Legfeljebb leszállít az ellenőr, és a megállóból is elsétálsz, nem mehet utánad.
15/15 anonim válasza:
Ja, és ha így akar bírságolni a hiéna, akkor utasítani kell őt, hogy mutassa meg a BKV-nak a utazási szabályzatának ilyen esetekre vonatkozó részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!