Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A BKV ellenőr nem büntet meg,...

A BKV ellenőr nem büntet meg, ha én nem akarom?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, érvényes matricával, érvényes bérlettel utazok én nem merek blitzelni, de egyik barátom, aki folyton ezt tette egész életében még egyszer sem büntették meg. Azt mondta, hogy a BKV ellenőrnek nem köteles kiadni az iratokat, kérheti h a rendőrt hívják, aki intézkedik. ha úgy gondolja h nem várja meg a rendőrt, akk az ellenőrnek újfent nincs joga őt gátolni abban h elmenjen. Ha a rendőr mégis ott van... a rendőr nem adhatja ki a személyes adatait az ellenőrnek, mert azzal bűncselekményt követ el, alaptörvényt sért. Ez mennyire igaz? Ha nem akarom, akkor kajak nem kapok bírságot?

2013. márc. 22. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Régebben valóban igaz volt és így ha elég pofátlan voltál, elkerülhetted a büntetést.

Azóta viszont csináltak egy olyan törvénymódosítást, hogy a rendőrnek és a közterület-felügyelőnek köteles vagy kiadni az adataid, és ha ők átadják az ellenőrnek, azzal már nem követnek el bűncselekményt.

Pont azért lett ez a módosítás, mert sokan visszaéltek az általad felvázolt helyzettel.

2013. márc. 22. 17:28
 2/4 sippara válasza:
74%
Régen így ment. Többek közt ezért járnak velük közteresek (ő ugyanis már hivatalos szerv, át kell adnod a személyit). Hogy kiadhatja-e az adataid, arról fogalmam sincs.
2013. márc. 22. 17:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez most is így van (még szép, egy vállalat alkalmazottja ne is igazoltathasson). A törvénymódosítás arról szólt, hogy a közterület felügyelők részt vehetnek a jegyellenőrzésben, ők viszont hivatalos személynek számítanak, nekik köteles vagy odaadni. Ha viszont ilyen nincs velük, akkor pontosan úgy megy most is mint régen.
2013. márc. 22. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Én még nem láttam olyan embert, aki kifejezetten akarta volna, hogy megbüntessék a BKV-sok.
2013. márc. 22. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!