BKV jegyellenőrök. Miket tehetnek velem?
Az ellenőr kihívhatja a rendőrséget, de nem tarthat vissza erőszakkal.A közterület felügyelő szintén kihívhatja a rendőrséget, csak ő vissza is tarthat -erőszakkal is.
Neked nincs túl sok jogod, erre azt mondják,hogy "Ne használd ha nem tudod kifizetni".
A csalás csúnya dolog. Ennyit az erkölcsi prédikációról.
Vegyél egy tízes jegytömböt egyszer. És ha jön ellenőr, akkor lyukassz. Így egy bérlet árával ki tudsz húzni fél évet.
Idézőjelben van, tehát nyilván nem én mondtam.
Konkrétan nekem mondták egyszer, de az már rég volt.
De ha azt vesszük igazuk van.Az viszont már más kérdés,hogy miért használod annak ellenére,hogy nem tudsz érte fizetni.
Nincs bringád? Azzal is lehet járni. De akár kollégiumi elhelyezést is igényelhetnél, szociális alapon (ha tényleg ennyire szegények vagytok) szinte alapjáraton megkapnátok.
Megoldás mindig van. Viszont ha az ellenőr elkap, és előbb-utóbb el fog kapni, akkor helyből 8000, és ez nagyon gyorsan megy fel. Ha a havi 4000 Ft se jön ki, akkor a 8 és 16.000 miből fog kijönni? Sürgősen keress alternatív megoldást. Maga az ellenőr kvázi tényleg nem tehet sokat, azonkívül, hogy megbüntet - viszont jogos, nem jogos, sokan vissza is tartanak nagyobb probléma nélkül.
És ma már nagyon sok helyen közterület felügyelőkkel szállnak fel - na ő igazoltathat, és vissza is tarthat. Nem éri meg.
Ha meg kihívja a rendőrt, és ki fogja, ő bizony igazoltatni fog, és átadja az adataidat, és biza a 16.000 Ft-os csekk jobban fog fájni... Ha meg nem tudtok fizetni, az pillanatok alatt felhízik 100.000 nagyságrendbe, és a behajtót nem fogja érdekelni túlzottan... És maga a 16.000 Ft is már négyhavi bérlet ára. És ekkor még csak egyszer kaptak el.
Megéri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!