BKV jegyellenőrök. Miket tehetnek velem?
"6 éves vagyok, és egy belvárosi iskolába járok. Örülök, ha anya tud itthon legalább főzeléket főzni."
- Lehet szépíteni, de ez akkor is potyázás, míg más fizet. Én sem tudnám megfizetni a benzinköltséget egy uatóhoz. Nincs is autóm ezért.
Joga persze nem sok van az ellenőrnek. De ha már jogról beszélsz, legalább halvány jelét mutasd annak, hogy erkölcstelen, amit csinálsz, legyen bármilyen is az anyagi helyzeted. Te sem leszel megértőbb egy éhező koldussal, ha kiveszi a pénztárcádat a kabátodból.
Na most miután megkaptad a menetrendszerű erkölcsi prédikációt olyanoktól, akik még életükben nem láttak valódi szegényt, itt az ideje hogy praktikus információkat is kapj.
Szóval a jogokat nagyjából leírták, az ellenőr nem hatósági személy, konkrétan annyi joga van hogy szépen, udvariasan elkéri a bérletedet. Ha van velük közterhes az már neccesebb, ő visszatarthat, igazoltathat is. Vigasztaljon hogy az ilyen különítményeket azért messziről fel lehet ismerni.
Egyesek terjesztik hogy mennyire de nem éri meg a bliccelés, ennyi meg annyi a büntetés, húha. A valóság az, hogy bliccelni igenis nagyon megéri, én több mint 10 éve csinálom és sosem tudtak még megbüntetni. Egy jeggyel éveket is ki lehet húzni lyukasztás nélkül, én olyan 3-4 havonta ellyukasztok egyet, mert zavar hogy összegyűrődik a papír. Ki lehet számolni mennyit spóroltam meg az évek során. Na ugye hogy megéri?!
Az erkölcscsőszök meg jó lenne ha ránéznének a BKV gazdálkodására is mielőtt mások zsebében turkálnak, akkor ugyanis rájönnének, hogy a legnagyobb bliccelő a Főváros meg a magyar állam. Majd ha ezen szervek is rendesen kifizetik az általuk megrendelt szolgáltatást, akkor (itt most esküt téve) én is el fogok ballagni a legközelebbi jegypénztárhoz.
19: Neked sem ártana gondolkozni néha! Itt van egy 4 szereplős történet amiben az állam meg a főváros nem fizet rendesen, a BKV nem szolgáltat rendesen, azaz a 4-ből 3 szereplő nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit. Mégis milyen alapon várod el ezután hogy az utazóközönség egyedüli balfékként csengessen szó nélkül?
(Egyébként meg Németországban sem büntetőjogi tényállás a bliccelés. És természetesen ott is bliccelnek az emberek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!