Közmunkán levőktől kérhetnék információkat? /tapasztalatok, munka, munkaidő, fizetés, bánásmód, megéri-e stb. Minden érdekel!
"Én is csak jót tudok mondani. 4éve ugyanannál a cégnél vagyok, jobb az érdekképviselet, megadják a juttatásokat, védőfelszereléseket, amit máshol nem szokás és a fizetés is jobb a magyar viszonyokhoz képest."
Nem érteted félre a kérdést,vagy én nem vagyok elég tájékozót. De, hogy lehetsz 4. éve közmunkán? Te nem közalkalmazót vagy?
A közmunka csak max 3. éve van és az a közmunkás akinek nincs munkája és a munkanélküli közmunkára küldi.
gyerekek ! miről van szó?
a közmunkaprogramban azokat közvetítik ki, akik "munkakeresők"
álláskeresők
De te magadtól is jelentkezhetsz, egyetlen feltétele van, jogosultnak kell lenne Foglalkozáshelyettesítő támogatásra.
Az nem szentírás, hogy meg kell várnod míg közvetítenek, nálunk a cég úgy csinálja, hogy aki bemegy jelentkezni azok közvetítő lapját kikéri a munkaügytől, be sem kell menned papírozni, csak a céghez aláírni a szerződést.
De szerintem a kérdés nem ez volt, hanem hogy milyenek a körülmények, bánásmód, fizetés stb.
A fizetésről:
A melós (hivatalos megnevezése: segédmunkás) fizetése: br. 78 500 Ft
A szakmunkásé (nálunk ők egyben a csoportvezetők is: br. 98 000 Ft
Középvezetőé: br. 106 000 Ft
Ezek központilag előírt bérek, tehát országosan így van !8órás munkavégzés esetén!
A hat és négyórásokra nincs konkrét adatom, mert nálunk olyan nincsen, de ebből szerintem már időarányosan ki tudjátok számolni. Nálunk csak 8 órás munkaviszony van.
Egyéb juttatásként említeném még, hogy kaptunk régebben úgynevezett kerékpárkopási díjat, amit tavaly megszüntettek.
Kapunk munkaruhát. kesztyűt, bakancsot, esőkabátot, és védőszemüveget.
Téli tüzifát. Ez nálunk kitermeléses alapon megy, mindenki annyit visz amennyire szüksége van, vagy amennyit el tud vinni, nincs meghatározott maximális mennyiség. Kapsz egy meghatározott területet és arról termelhetsz ki.
Ez is mindenhol változó mit kapsz még a fizetésen felül, hiszen ezt nem szabályozza törvény, nem kötelező adni ez a cég juttatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!