Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy kell mégis csinálni ezt...

Hogy kell mégis csinálni ezt a fellebbezést?

Figyelt kérdés

Elindítottam egy eljárást a Magyar Államkincstárnál,mégpedig azt,hogy hátha megadják a 90%-os utazási kedvezményt meg havonta a 19 ezer ft támogatást mellé. Bevittem minden orvosi papíromat és vártam. Két hónap után megjött a határozat,hogy elutasították a kérelmemet,és,hogy 15 napon belül 2 példányban fel lehet lebbezni.

Az a kérdés,hogy hogy csináljam ezt,mert fel szeretnék lebbezni,és be kell menni és ott megírni a fellebbezést,vagy otthon is meglehet írni 2 példányban és személyesen beviszem?

És,mit kell íri a fellebbezéskor a papírra?

Azért lenne jó,ha itt tudna valaki tanácsot adni,mert még soha sehol nem lebbeztem fel és nem értek annyira hozzá.

És,ha gépen írom meg a fellebbezést nem saját kézzel,de a végén saját kézzel aláírom akkor úgyis elfogadják?

Valaki aki ért ehhez adjon kérem hasznos tanácsokat.

Előre is köszönöm.

2013. márc. 22. 16:36
 1/4 anonim válasza:
57%

A fellebbezés nem igekötős ige! A "feljebb" szóból ered, feljebb viszem az ügyet, vagyis fellebbezek. Tehát ez nem igekötő, és a nem lebbeztem fel értelmetlen.

Fordulj ügyvédhez inkább.

2013. márc. 22. 16:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes választ ,nagyon sokat okosodtam...
2013. márc. 22. 16:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Érdemes ezt elolvasni: [link]

Illetve, keress rá arra, hogy "fellebbezés minta", lesz elég találat.

2013. márc. 22. 17:26
 4/4 anonim ***** válasza:
A határozaton rajta kell szerepelnie annak is,hogy ingyenesen vagy illetékbélyeg megvásárolásával tudsz fellebbezni! Nem tudni milyen indokkal utasították el kérelmedet,de a törvény paragrafus számának is rajta kell lenni a határozatodon! Ehhez kérj segítséget,mert az utóbbi időben gyorsan jött rendeleteket csak azok ismerik akik foglalkoznak vele továbbá számomra is ismeretlen:te milyen indokot használnál fellebbezés címen! A határozaton szerepel az ügyirat vagy iktatószámod és jó lenne ha erre hivatkozva adnád be a fellebbezésedet! A kézzel írt levelet alá tudod írni személyesen ami a legfontosabb dolog ahhoz,hogy szóba álljanak veled,mert ennek hiányában nem foglalkoznak az eseteddel! Esetleg bemégy az Államkincstárhoz és személyesen intézed az ügyfélszolgálatukon?!
2013. márc. 23. 04:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!