Ti mit tennétek a helyemben? A konkurencia tönkretette az újságunk kiadását, és mégis megússza.
Már másodfokra került az ügy.Lebeszélte a hirdetőket az illető úgy, hogy megkereste őket, hogy ne hirdessenek nálunk. Így az induló újság első számainak szponzorai visszamondták a megállapodás szerinti jövőbeni hirdetéseket. De az újságot már a nyomda a szerződés szerint el is kezdte gyártani, és a szerződésben további 5 szám (havi kiadás) szerint el is készítette. Nagy ügy lett belőle. Közvádas büntetőügyben pénzbírságot kapott az illető, aki megbénította a kiadványt. A kártérítési perben nemrég a másodfokú bíróság elutasította a keresetemet, és még nekem kell fizetnem nem kevés összeget, mint perköltséget. Indokolás lényege az, hogy nem az újság kiadója (ami egy egyesület) kérte a kártérítést, hanem én mint magánszemély, aki kifizette a szponzorok visszamondott pénzét.
Nem tudom, hogy van-e értelme külön pert indítani így, hogy a bíróság szerinti feltételeknek megfeleljen a kereset.Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!