Ittasan vezettem mire számíthatok?
"Jogsidat bevonjak par evre, es ordas penzbirsag. 1.86 azert eleg massziv..."
Bennem ennél jóval több volt. Kettő fölött.Semmit sem kaptam, csak a kárt kellett megtérítenem, egy közkutat ütöttem ki.
Ha tudod bizonyítani hogy az eset után ittál akkor nem szólhatnak érte mert már nem vezettél, előtte meg tiszta voltál, igaz ezt bizonyítani is kellene, amit nem lesz könnyű. Mivel nem más autóval koccantál így nem veszik el azonnal de majd fog jönni a papír hogy menjél be tárgyalásra és ha mázlid van akkor csak 1-2 évre veszik el, de ha nem akkor lehet belőle 3-5 év is akár.
Egy ismerősömet elkapták ittas vezetésért, nem okozott balesetet nem szegett szabályt ezen kívül. Nem vonták be azonnal a jogsiját, de bíróságra vitték az ügyet és 3 évre vették el tőle és csak akkor kaphatta vissza ha szigorított vizsgát tette le, de csak 3 év után mehetett, mert mindenféle vezetéstől eltiltották, plusz kapott 200 ezres pénzbírságot is.
"Ha tudod bizonyítani hogy az eset után ittál"
Ez tévedés. Mindig nekik kell bizonyítaniuk, hogy a baleset pillanatában ittas volt. És ez csak akkor lehetséges ha épp a helyszínen volt egy rendőr.
Nagyokos 62%! Tudod ilyenkor 2 vérmintavétel szükséges, nem szonda. A 2 vérvétel szabályos vételezése után a szakértő meg tudja állapítani 5 perc eltéréssel, hogy mikor fogyasztottad. Én az ittas vezetőkre vagyok ráállva nagyon, úgyhogy tudom a praktikákat, és hidd el nálam semmivel nem tudod kijátszani a rendszert.
A sok hülye azt hiszi, ha kevesebb alkoholmennyiséget mond a jegyzőkönyvezésnél, akkor nem lesz akkora bírság sem, hát nem így van.
Ölte már meg 2 ismerősömet ittas sofőr, úgy, hogy mindketten ártatlanok voltak.
A bírót kötelezi az új törvénykezés arra, hogy minimálisan 200eFt-ot szabjon ki ittas járművezetésért+az eljárási költség, szakértő díja, vérvétel díja.
250eFt környékén számíts kérdező+a közlekedési baleset okozásáért 5-150eFt, illetve maximum 2 év eltiltás.
Egyébként pedig szerintem ez a kérdés kitaláció. Eddig a rekordom egy masszív alkoholista volt kerékpáron 2.14-es fújt. Neki már gondjai voltak a gyaloglással is. Akkora alkoholszinttel ha nem vagy alkoholista, akkor az autódat nem tudod elindítani, vagy ha összejön, akkor nem sokáig tudsz biztosan az úton maradni.
Vigyázzatok mert jön Bucsek és kiszámolja még a születési éveteket is öt perc pontossággal.
Hahaha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!