Jogositvány nélkül lejárt forgalmi (pár napja ) és biztositás nélkül vezettem. A szabálysértést a helyszinen elismertem megtette a feljelentést. Mire számithatok? Rohangálhatpk a rendőrségre vagy küldik postán a határozatot?
Ez egyszerre sok egy kicsit.. Rendszám, forgalmi megmaradt?
Ki vitte haza az autót?
Lehet csak fizetni kell, és "bevonják" 1-2 évre a jogsidat, azaz nem kaphatsz..
Nálunk ez bűncselekmény , nem szabálysértés.
:(
Senki nem mondta hogy csak a müszaki járt le és csak szólok neked hogy ez szabály sértés és nem büncselekmény és ezért nem jár felfügesztete . Ez volt az első esett . Attol hoyg neked van jogsid te is bele rohanhatsz egy fába sőt. az mivel jobb ha valaki jogsival részegen beül az autóba?
Te mit képzelsz magadrol hogy enegem minősitesz ? vegyél vissza magadbol. ÉS ha tudni akarod csak a müszaki miatt álitott meg nem csinjáltam semmi szabálytalant.
Te is csak egy okoskodó vagy
amúgy van jogsid? ha nincs akkor:
- engedély nélküli vezetésért felelsz Te
- vezetés átengedése illetéktelennek (akié a kocsi)
- lejárt okmányokat is ráverik valakire
amúgy be fognak rendelni a rendőrségre, egy előadóhoz.
Ő ismerteti a tényeket, meghallgat mindenkit /Kocsi tulajdonosa, utasa(i) /
Téged valószínűleg eltiltanak a 'B' kategóriától 1-2 évre.
Ha van jogsid elveszik, ha nincs akkor tiltanak. Neked alsó hangon 100.000 Ft bírság.
A kocsi tulajdunosa is ott volt neki ott mondták rögtön hogy átengedésért sabálysértés feljelentést kap. Mindketten elismertük a szabály sértést alá irtuk a feljelentést.
Én válalom a büntetést tudom hogy szabálytalan voltam és nem is siránkozom hoyg sok a büntetés, de azért az előző hozászóló arogáns beszólásait kikérem magamnak.
Azért nem tudtam mi a az eljárás rendje mert a rendőr azt mondta valószinü kiküldik a határozatott meg a büntetést.
Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!