Mit tehet a NAV, ha nem fizetem be a tb "tartozásom"?

Ha az önkormányzat átvállata akkor be kell mutatni azt a levelet. Ha ők tényleg kifizették egyszer akkor nem kérhetik két helyről.
Viszont visszamenőleg (ha nem volt elintézve) nem lehet kifizetettni az önk. -al!!!! Még akkor sem, ha nem tudtál róla, hogy fizetned kellett volna.
Amúgy nem értem 4 hónap alatt hogyan jött össze 200 000 tartozás?

"Egyáltalán miért fizetsz TBt? Megérdemlik?"
Egyáltalán miért lát el téged az orvos? Megérdemled?

"kb 4, csak mivel én nem mondtam le a magam után fizetést,ezért kiszámlázták.Nem tudtam,hogy ezt külön le kell mondani."
Nem kell lemondani. Sőt, nem is lehet. Ezt muszáj befizetni. De nem 200 ezres tételt, hanem kb havi 5000 Ft-ot, minden egyes hónapban, ha dolgozol, ha nem. (Persze ha dolgozol, akkor automatikusan levonódik)
Lemondani úgy lehet, hogy állampolgárságot váltasz. Vannak országok, ahol nem kell fizetni. PErsze ha meg kórházba kerülsz, akkor 2 napi fekvőbeteg ellátásért kapsz egy 600 ezres számlát.

Érdemes bejelenteni és befizetni, mert ha valaki elhelyezkedik, a NAV azonnal észreveszi, hogy hopp, van itt valaki, aki után most jött járulék, eddig nem, és visszamenőleg is behajtja.
Attól, hogy munkanélküli vagy, még nem biztos, hogy szociálisan rászoruló. Elég szigorú jövedelemhatárhoz van kötve, kinek ítélheti meg a jegyző, hogy nem kell fizetnie.

"Egyáltalán miért lát el téged az orvos? Megérdemled?"
Milyen orvos lát el engem? Ne igyál már ennyit!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!