Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehet a NAV, ha nem...

Mit tehet a NAV, ha nem fizetem be a tb "tartozásom"?

Figyelt kérdés
Ez már a pofátlanság netovábbja,ami ott megy. Az önkormányzat fizette a tb-met,egy pár hónapig,kb 4, csak mivel én nem mondtam le a magam után fizetést,ezért kiszámlázták.Nem tudtam,hogy ezt külön le kell mondani.Amúgy nincs keresetem,munkanélküli vagyok,és voltam,amikor megigényeltem akkor is.Nem értem,a mai "számítógépes" világban miért nem tudnak ennek utánanézni??? Hogy ki lett egy része fizetve csak nem én fizettem??? Hol élnek ezek???
2013. márc. 4. 16:53
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Írtam levelet a teljes elengedés kérelméről,erre vissza küldtek egy levelet a részletfizetésről... majdnem 200 000 ft-ról. Orvosi ellátást 1-szer vettem igénybe. (nem egy nagy kts-est) ha van valakinek valami ötlete,vagy tapasztalata, szívesen venném...
2013. márc. 4. 16:57
 2/19 anonim ***** válasza:
18%
Semmit. Én sem szoktam befizetni. Még nem akasztottak fel.
2013. márc. 4. 17:00
 3/19 anonim ***** válasza:
18%
Egyáltalán miért fizetsz TBt? Megérdemlik?
2013. márc. 4. 17:01
 4/19 anonim ***** válasza:
72%
A NAV-al nem jó összetűzésbe kerülni, mert nagyon nehezen bizonyítod be az igazad. Ja és simán levonják bárhonnan a tartozásod, ahol egy kis hivatalos jövedelmed is keletkezik...
2013. márc. 4. 17:05
 5/19 anonim ***** válasza:
96%

Ha az önkormányzat átvállata akkor be kell mutatni azt a levelet. Ha ők tényleg kifizették egyszer akkor nem kérhetik két helyről.

Viszont visszamenőleg (ha nem volt elintézve) nem lehet kifizetettni az önk. -al!!!! Még akkor sem, ha nem tudtál róla, hogy fizetned kellett volna.

Amúgy nem értem 4 hónap alatt hogyan jött össze 200 000 tartozás?

2013. márc. 4. 17:13
 6/19 anonim ***** válasza:
71%

"Egyáltalán miért fizetsz TBt? Megérdemlik?"

Egyáltalán miért lát el téged az orvos? Megérdemled?

2013. márc. 4. 17:18
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

"kb 4, csak mivel én nem mondtam le a magam után fizetést,ezért kiszámlázták.Nem tudtam,hogy ezt külön le kell mondani."

Nem kell lemondani. Sőt, nem is lehet. Ezt muszáj befizetni. De nem 200 ezres tételt, hanem kb havi 5000 Ft-ot, minden egyes hónapban, ha dolgozol, ha nem. (Persze ha dolgozol, akkor automatikusan levonódik)

Lemondani úgy lehet, hogy állampolgárságot váltasz. Vannak országok, ahol nem kell fizetni. PErsze ha meg kórházba kerülsz, akkor 2 napi fekvőbeteg ellátásért kapsz egy 600 ezres számlát.

2013. márc. 4. 17:23
 8/19 anonim ***** válasza:
47%

Érdemes bejelenteni és befizetni, mert ha valaki elhelyezkedik, a NAV azonnal észreveszi, hogy hopp, van itt valaki, aki után most jött járulék, eddig nem, és visszamenőleg is behajtja.

Attól, hogy munkanélküli vagy, még nem biztos, hogy szociálisan rászoruló. Elég szigorú jövedelemhatárhoz van kötve, kinek ítélheti meg a jegyző, hogy nem kell fizetnie.

2013. márc. 4. 17:33
 9/19 anonim ***** válasza:
18%

"Egyáltalán miért lát el téged az orvos? Megérdemled?"

Milyen orvos lát el engem? Ne igyál már ennyit!

2013. márc. 4. 17:39
 10/19 anonim ***** válasza:
84%
behajtják mint minden tartozást..nagyon helyesen..
2013. márc. 4. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!