Ha minden hónapban fizetem a jelzálogot hogy lehet tartozásom?
Felvettünk egy jelzálog hitelt és minden hónapban automatikusan vonják le a törlesztést.Most mégis 155 chf tartozásom van.Eddig minek fizettem vagy hogy lehet rajta ennyi tartozás?
Aki jártas ebben kérem segítsen.
65.000ft
Bocsi elírtam az összeget515chf tartozásunk van.
változó törlesztőrészlet, változó kamatok, éves kártyadíjak, számlavezetési ktg.
Sok oka lehet. Mi törlesztőnapon megyünk be a bankba, befizetni az aktuális törlesztőt, vagy ha nem vagyunk itthon, akkor bőven rászámolva állítjuk be az átutalási összeget így marad is rajta valamennyi plusz.
Az 515Chf kb 125.000ft, ami kb kéthavi törlesztőd. Ez elég komoly elmaradás ahhoz képest,hogy vonják. Persze a korábban említett indokok miatt lehet ekkora a hátralék. Javasolnám, hogy egyeztessetek a bannkal azzal kapcsolatban, hogy mikor volt legutoljára nullás az egyenleg(nem volt egyáltalán elmaradás) és azóta mekkora összegeket szerettek volna levonni és mennyit tudtak valójában.
Egyébként ha nincs fedezet a számlán, akkor hiába vonják automatikusan, nem tudnak levonni semmit sem. Sok bank fedezethiány miatti visszautasításként sem jelöli a le nem vont összeget, így elég nehéz kibogarászni, hogy valójában mennyit szerettek volna levonni.
Vannak olyan finanszírozók, ahol kérhető olyan szolgáltatás, hogy a törlesztési napon sms-t küldenek az aznapi árfolyam melletti pontos törlesztőtől, így pontosan lehet tudni, hogy mennyi az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!