Segítség! 360eFt tartozásom van a munkaügyi központnak. Ma kaptam egy levelet. Ha 8 napon belül nem fizetem be egy összegbe, akkor a "határozat végrehajtása-azaz a pénzösszeg behajtása iránt intézkedünk. " Ez mit jelent?
Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Behajtó cégtől lehet kérni halasztást vagy részletfizetést? Behajtás és végrehajtás között van különbség?
Egyébként úgy sikerült összehozni, hogy jártam tanfolyamra, de mikor lett volna a vizsga, kaptam egy külföldi lehetőséget. Csak kint nem igazolták le. Így nem hittek nekem. Nem volt ennyi, csak 1 éve képtelen vagyok törleszteni. Így a kamat. Szüleim hitelét én fizetem, épp, hogy éhen nem halunk.
Nem fognak behajtó céggel foglalkozni, végrehajtatnak.
Ha nincs jövedelmed amiből tilthatnák, inkasszót tesznek a bankszámládra (ha van bankszámlád) Ha nem vezet eredményre, végrehajtási eljárás alá vonják. Az állandó lakcímeden amiről nem tudják bizonyítani, hogy nem a tiéd, hanem valaki másé, lefoglalják a dolgokat és elárverezik. Minimális dolgot nem vonhatnak árverés alá (asztal, ágy, szék,ilyesmik) Keress rá a neten, megvan, hogy miből mennyit kell meghagyniuk, a többit vihetik.
El nem fog évülni, elég 5 évente egyszer egy fizetési értesítőt küldeni (át sem kell venned, egy idő után életbe lép a kézbesítési vélelem), vagy megpróbálni behajtani.
Próbálj meg részletfizetést kérni, hátha belemennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!