Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lakcímbejelentő lappal mit...

Lakcímbejelentő lappal mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
Keresgéltem a neten, és azt találtam, hogy az önkormányzatnál kapok ilyen lapot ingyen, azt kitöltöm, meg a lakás tulajdonosa aláírja a papírt stb. Eddig ok. De arról sehol nem találok infót, hogy utána mit kell vele csinálni. Az önkormányzathoz kell bevinni? Vagy okmányirodába??

2013. márc. 3. 07:36
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

A lakas tulajdonosnak az okmanyirodaba be kell veled battyognia, a tulajdoni lappal. A lakcimbejelentoset kitoltod (ha lehet itt akkor elore!) ott helyben alair a lakastulajdonos, es akkor kapsz abba. Alakasba bejelentett lakcimet.

3 eve csinaltattam ...

2013. márc. 3. 07:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Ui. Ez a xv. Keruletben volt
2013. márc. 3. 07:56
 3/7 anonim ***** válasza:

XXII. kerbeni tapasztalataim:

1.Az Önkori portáján szereztem űrlapot (ott éjjel-nappal sorbanállás nélkül lehet kérni ilyet).

2.Kitöltöttem és a lakás tulajával aláírattam.

3.A tulaj odaadta nekem a tulajdoni lapot.

4.Foglaltam online időpontot az okmányirodába.

5.Fogtam a kitöltött űrlapot és a tulajdoni lapot, majd bebattyogtam időpontra az okmányirodába.

6.Kérték még a személyit, előző lakcímkártyát, pötyögtek a gépbe, és 2 perc múlva kezemben volt az új lakcímkártya.

7.Örültem, és visszaadtam a tulajnak a tulajdonosi lapot.

Hát ilyen egyszerű. Persze ha nem bízik meg benned a tulaj, csak albérlő vagy és nem rokon/barát/stb, és nem akarja kiadni kezéből a tulajdoni lapot, akkor el kell mennie veled. Ennyi.

+Infó: Űrlapot nem tudsz netről letölteni, mert ilyen speciális előre gyártott szép színes valami, nem fogadják el kinyomtatott vagy fénymásolt verzióját...

2013. márc. 3. 08:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Elso vagyok

Telefonon erdeklodd meg, emrt nekem is ottderult ki, hogy nalunk nem eleg nekem elvinni a tulajdni lapot...

Ha nem kell a tulaj jelenlete, akkor legalabb eggyel kevesebb embernek kell vegigszendednie a varakzast, bar nalunk sem volt hosszu, foleg online idopontfoglalassal, amugy kb be sem lehet kerulni..

Ennel viccesebb csak az autoatiratas...

2013. márc. 3. 09:30
 5/7 anonim ***** válasza:
60%
tulajdoni lapot bárki kikérhet amúgy, csak szólok.
2013. márc. 3. 09:46
 6/7 anonim ***** válasza:

én 2006-ban úgy jelentkeztem be a saját lakásomba, hogy sem tulajdoni lapom nem volt, sem a szerződést nem nézte meg a néni....

bezzeg kijelenteni az előző, előtti, előtti tulaj apját az nem volt egyszerű

amúgy elvileg tulajdoni lap és a szállásadó aláírása kell, de valahol kérik a szállásadó jelenlétét is

2013. márc. 3. 16:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Március 1-je óta hatályos egy törvénymódosítás, miszerint ha van két tanúval aláíratott írásos bérleti szerződésed (kellene, hogy legyen, a bérleti szerződés csak írásban érvényes), akkor azt bemutatva nem kell a tulajdonos aláírása a bejelentkezéshez.

[link]

"(3) Az (1) és (2) bekezdéstől eltérően a szállásadó általi hozzájárulásra nincs szükség, ha a bejelentkező olyan érvényes teljes bizonyító erejű magánokirattal vagy közokirattal rendelkezik, amely a lakás használatára feljogosítja. Ebben az esetben az okiratot a lakcímbejelentő lappal együtt kell a járási hivatalnak benyújtani."

2013. márc. 4. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!