Lakcímbejelentő lappal mit kell csinálni?
A lakas tulajdonosnak az okmanyirodaba be kell veled battyognia, a tulajdoni lappal. A lakcimbejelentoset kitoltod (ha lehet itt akkor elore!) ott helyben alair a lakastulajdonos, es akkor kapsz abba. Alakasba bejelentett lakcimet.
3 eve csinaltattam ...
XXII. kerbeni tapasztalataim:
1.Az Önkori portáján szereztem űrlapot (ott éjjel-nappal sorbanállás nélkül lehet kérni ilyet).
2.Kitöltöttem és a lakás tulajával aláírattam.
3.A tulaj odaadta nekem a tulajdoni lapot.
4.Foglaltam online időpontot az okmányirodába.
5.Fogtam a kitöltött űrlapot és a tulajdoni lapot, majd bebattyogtam időpontra az okmányirodába.
6.Kérték még a személyit, előző lakcímkártyát, pötyögtek a gépbe, és 2 perc múlva kezemben volt az új lakcímkártya.
7.Örültem, és visszaadtam a tulajnak a tulajdonosi lapot.
Hát ilyen egyszerű. Persze ha nem bízik meg benned a tulaj, csak albérlő vagy és nem rokon/barát/stb, és nem akarja kiadni kezéből a tulajdoni lapot, akkor el kell mennie veled. Ennyi.
+Infó: Űrlapot nem tudsz netről letölteni, mert ilyen speciális előre gyártott szép színes valami, nem fogadják el kinyomtatott vagy fénymásolt verzióját...
Elso vagyok
Telefonon erdeklodd meg, emrt nekem is ottderult ki, hogy nalunk nem eleg nekem elvinni a tulajdni lapot...
Ha nem kell a tulaj jelenlete, akkor legalabb eggyel kevesebb embernek kell vegigszendednie a varakzast, bar nalunk sem volt hosszu, foleg online idopontfoglalassal, amugy kb be sem lehet kerulni..
Ennel viccesebb csak az autoatiratas...
én 2006-ban úgy jelentkeztem be a saját lakásomba, hogy sem tulajdoni lapom nem volt, sem a szerződést nem nézte meg a néni....
bezzeg kijelenteni az előző, előtti, előtti tulaj apját az nem volt egyszerű
amúgy elvileg tulajdoni lap és a szállásadó aláírása kell, de valahol kérik a szállásadó jelenlétét is
Március 1-je óta hatályos egy törvénymódosítás, miszerint ha van két tanúval aláíratott írásos bérleti szerződésed (kellene, hogy legyen, a bérleti szerződés csak írásban érvényes), akkor azt bemutatva nem kell a tulajdonos aláírása a bejelentkezéshez.
"(3) Az (1) és (2) bekezdéstől eltérően a szállásadó általi hozzájárulásra nincs szükség, ha a bejelentkező olyan érvényes teljes bizonyító erejű magánokirattal vagy közokirattal rendelkezik, amely a lakás használatára feljogosítja. Ebben az esetben az okiratot a lakcímbejelentő lappal együtt kell a járási hivatalnak benyújtani."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!