Mit szóltok most ehhez, hogy eltörölték az önkényuralmi dolgokat tiltó törvényt?
De most komolyan, ez európában máshol is létezik?
Én nem vagyok semmilyen, MÁR, mert rájöttem, hogy a politika úgy ahogy van egy szemfényvesztés.
Tanultunk is erről főiskolán is..ennek az egésznek semmi értelme.
Na de, mi a véleményetek erről?
Engem ez felháborít, mert ne lehessen bármit csinálni..
És nem tartozom semmilyen kisebbséghez, vagy ha a német
annak számít..
Köszönöm a válaszokat.
22f
A munkásmozgalom haladó hagyományait megtestesítő jelképeket (vörös csillag, sarló és kalapács) Magyarországon kívül a világon sehol nem tiltották. Miután az Emberi Jogok Európai Bírósága is az emberi jogi egyezménybe ütközőnek nyilvánította a munkásmozgalmi jelképek tiltását, a magyar Alkotmánybíróságnak sem lehetett más választása, mint a megsemmisítés.
Nem az lehetett itt a cél, hogy a fasiszta jelképeket engedélyezzék (mert hogy azokat viszont Európában is több helyen tiltják), csak mivel a két jelképrendszer tilalma egy §-ban volt, muszáj volt egyben az egészet megsemmisíteni.
A másik probléma az volt, hogy a BTK túl általánosan tiltotta ezeket a jelképeket. Pontosabb, célhoz kötött tilalmak a jövőben is elképzelhetők a fasiszta jelképek esetében. A munkásmozgalmi jelképek tiltását viszont én nehezen tudnám elképzelni, bár a FIDESZ-országban sose lehet tudni.
A régi és az új BTK vonatkozó §-át május 1-től semmisítette meg az AB, addig a FIDESZ-KDNP megpróbálkozhat új, alkotmányosan megfogalmazott tilalmak felállításával, és akkor mégse lesz teljesen szabad a jelképek használata aztán se.
"Most nem is tudom, hogy vörös csillagért vagy horogkeresztért rohanjak először. Nem lehet valahol egy helyen megvenni ezeket?"
Szerintem a Parlament büféjében és az Alkotmánybíróság épületében biztosan árulnak, hiszen vállalkozó mindig akad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!