Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményed az önkényuralm...

Ozmium42 kérdése:

Mi a véleményed az önkényuralmi jelképek tiltásáról?

Figyelt kérdés

Jó, rossz? Helyes, nem helyes? Van értelme?

Az én véleményem az, hogy gyerekes dolognak tartom. A jelképek nem bántanak senkit, ha pedig az alatta gyülekezők bántanak, arra van külön törvény. Az ilyesminek a véleménynyilvánítás szabadságába bele kellene, hogy férjen.

Tágabb értelemben ide tartozik a "gárdista mellény" törvény is. Most a gárdista attól még gárdista, ha más színű formaruhát kell felvennie. Ugyanez vonatkozik nácikra, komcsikra, nyilasokra.

2013. febr. 20. 00:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ezzel gond. Most itt a gárdista mellényre meg horogkeresztre is ki lehet hegyezni a dolgot, hogy az önkényuralmi jelképek tiltását egy csúnya gonosz dolognak állítsd be, de lehet akkor már neked sem tetszene ha utcai hordák vörös csillag meg sarló-kalapácsos zászlókkal gyülekeznének az utcákon és csinálnák a balhét.
2013. febr. 20. 10:45
 12/18 anonim ***** válasza:

jó hát a garázdaság egy más téma. (előzőnek)

De önmagában ha ő meggyőződésből akarja hordani a vörös csillagot, miért is ne tehesse?

2013. febr. 20. 10:49
 13/18 A kérdező kommentje:
Kifejezetten megnyugtatna, ha mindenki kitenné magára az egyértelmű megkülönböztető jelzést.
2013. febr. 20. 15:21
 14/18 szántóvető ***** válasza:
engem az sem zavarna ha az utcán az emberek a homlokukra tetovált vörös csillaggal sétálgatnának-amíg nem viselkednének ellenségesen.
2013. febr. 20. 15:30
 15/18 szántóvető ***** válasza:
*viselkednek
2013. febr. 20. 15:31
 16/18 anonim válasza:

Ez baromság. Nekem az a filozófiám, hogy se bőrszín, se nézetek alapján nem lehet ítélni. Szóval... én ugyan gyűlölöm a rasszizmust, de ha valaki az, attól még lehet nagyon jó ember. Szerintem nagyon nagy baromság ezt betiltani, főleg a horogkeresztet; az a 30-as évek óta jelképezi a III. birodalmat, előtte az egy pozitív, és egy szép dolog jelképe volt. Indiában, meg továbbá keleten rajta van pl. a pénzen, meg a buddhista templomokat a térképen szvasztikával jelölik.

Egyébként említették, hogy Hitlernek öltözni farsangon már nem szabad, hát igen. Pedig ez abszolút ártalmatlan. Ha az emberek behatóan sokat tudnának Hitlerről, és a munkásságáról, tudnák, hogy miért is van így. Nemrég tapasztaltam hasonlót; a farsangi suli-bulira német egyenruhában akartam felvonulni két haverommal, csak úgy poénból egy elektronikus számra. Ami tudod, ilyen katonás. De nem náci lett volna, meg semmi, szimpla, mezei német egyenruha. Politika abszolút nem lett volna mögötte. Erre a ribanc osztályfőnököm közli, hogy hát az nácizmus, és utána elvárta, hogy én kérjek tőle elnézést. A faszt, azt kap.

Mondom, nem vagyok náci, de az ilyen helyzetek kezdenek azzá tenni. Sajnos.

2013. márc. 14. 20:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Humoros az egész, mert a keresztet kihagyták belőle:)
2013. márc. 23. 03:49
 18/18 anonim ***** válasza:

mekkora egy hülyeség ez a hitleresdi-farsangosdi. ez tényleg igaz?

de érdekelne h mi alapján döntik el h mikortól számít már hitleresnek a kinézet. pl ha lemarad a bajusz, akkor már oké?

egyébként véleményem:

hülyeség. hordjanak, amit akarnak. attól nekem speciel nem fog se a véleményem megváltozni se semmi nem lesz rosszabb vagy jobb, azaz nekem 8

2013. márc. 23. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!