Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köztisztasági szabálysértés?

Köztisztasági szabálysértés?

Figyelt kérdés

A párommal idézést kaptunk mint tanúk, ismeretlen elkövető elleni köztisztasági szabálysértés ügyében.

Nem emlékszem hogy bárkit láttam volna szabályt sérteni, mi meg pláne nem tettünk semmit a köz ellen :)

A levél anyósomék címére érkezett, holott - ha jól számolom - több mint három hónapja ki vagyunk jelentve onnan.

A hivatalos iraton nincs kitöltve sem az iktatási szám, se semmi hivatalos rovat.

A keltezésnél hiányzik a nap.

Ezt mennyire kell komolyan venni?

Mit takarhat a szemetelésen kívül ez a jellegű szabálysértés?

Lehet anyósomék csináltak valami hülyeséget?

Aláírom, apósom elég nagy kuplerájt tart a telken, de az nem hiszem hogy probléma lenne.

2013. febr. 18. 23:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Lehet anyósod piszkított a szőnyegre és a póstás jelentette a szag miatt és most nektek kell tanúsítani hogy ő rakott oda
2013. febr. 19. 00:36
 2/10 anonim ***** válasza:
zárassátok bolondok házába. Mondjátok szenilis, így a ház is a tietek meg a bírságot sem kell kifizetni, azt ha az opniba rakik, az senkit sem érdekel.
2013. febr. 19. 00:43
 3/10 anonim ***** válasza:

"150. Köztisztasági szabálysértés

196. § (1) Aki

a) a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi,

b) a felügyelete alatt lévő állat által az a) pontban megjelölt helyen okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik, szabálysértést követ el.

(2) Aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el, szabálysértést követ el." (2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről)

Az irat érvényességéről nem tudok mit írni: javaslom, hogy ha van megadva elérhetőség, esetleg ott érdeklődjön előzetesen.

Tudnak szörnyű "műveket" produkálni. Például a mi jegyzőségünkön sem ismerik az iktatószámot ”vagy ha igen, akkor nem kötik az orrunkra”, el-eltévesztenek hivatkozott törvény számot, aláírás és keltezés sincs mindig. Ettől még komolyan akarnak valamit, csak a forma nem kellően komoly hozzá. Volt már, hogy válaszlevélben azt írtam, hogy "gyűrött, 18 helyesírási hibás, egyszer csak kelt levelükre hivatkozva ..."

2013. febr. 19. 01:03
 4/10 anonim ***** válasza:

"Aláírom, apósom elég nagy kuplerájt tart a telken, de az nem hiszem hogy probléma lenne."

Problémának probléma, viszont azzal őt idéznék be, nem téged.

2013. febr. 19. 01:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Kitől kaptátok az idézést?

Én csináltam már ilyen feljelentést, mivel a helyi cigányaink egy része nem volt képes a felszólítás után sem felszedni a háza körül a szemetet. De miután megírtam a feljelentést, kellett írni egy átiratot is, ahol megküldtem az önkormányzatnak, és ezzel a továbbiakban nekik kötelességük foglalkozni. Vagy szabnak ki bírságot vagy nem, de a szemetet, építési hulladékot 8 napon belül el kell szállítani a tulajdonos költségére.

Mit takar a kupleráj? Veszélyes hulladék van-e? Permetszer, olaj, vegyszer, oldószer?

2013. febr. 19. 09:29
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat :)

A kupleráj főleg fa szemetet takar. Apósom betegesen gyűjti a téli tüzelőt, ezt egy hatalmas kupacra dobálja a telek közepére.

Emellett itt-ott kisebb törmelék meg szemétkupacok, de egyik sem veszélyes hulladék.

Tulajdonképpen szerencsétlen anyósom biztosan örülne neki ha eltakaríttatnák azt a borzadványt, egyszer hívtunk konténert de após visszahordott mindent amit sikerült kikukáznia belőle -.-

Tehát lehet ez szúrja a szomszédok szemét?

Nem mintha engem annyira izgatna, de nem szeretnék úgy odamenni hogy azt sem tudom miről van szó.

Azért elég meredek anyósék ellen tanúzni, hazudozni meg nem szeretnék :/

2013. febr. 19. 13:41
 7/10 A kérdező kommentje:

Egyébként a gödöllői kormányhivataltól jött az idézés.

Tök jól kiszúrtak velünk, most vehetünk ki szabadnapot hogy leutazzunk Gödöllőre :)

2013. febr. 19. 13:43
 8/10 anonim ***** válasza:

"Emellett itt-ott kisebb törmelék meg szemétkupacok, de egyik sem veszélyes hulladék."

Mint írtam, az építési törmelék elszállíttatásáról, tárolásáról az kormányhivatali rendeletek rendelkeznek. A mi városunkra 8 nap a határidő. Addig a fel nem használt építési anyagot, törmeléket, sittet el kell szállíttatni, mert bizony nem szép látvány.

A szemetet közterületen és ingatlan udvarán, magántulajdonon tárolni tilos, bírságot fog kiszabni az önkormányzat, ha nem takarítjátok össze minél hamarabb.

Egyébként a köztisztasági szabálysértésbe sok minden beletartozik. Lehet, hogy például bosszúból átdobott a szomszédba a törmelékből, vagy közterületre. A közterületen való vizelés, székelés is annak minősül. De volt már olyan eset is, hogy valaki az udvarán vállalt autómosást, és rengeteg vegyszert használt, ami belefolyt a csatornába, illetve a közterület talajába szívódott fel.

Tanúskodni pedig sohasem valaki ellen, vagy mellett kell, hanem az adott témában őszintén elmondani amit tudsz. Mert a hamis tanúzást a törvény bünteti.

2013. febr. 19. 14:38
 9/10 A kérdező kommentje:

Értelemszerűen ellenük tanúskodunk majd, de persze hogy nem hazudunk.

Egyébként sem kamuznánk, de letagadni is max akkor tudnánk azt a kupit ha vakok lennénk :D

Más kérdés hogy ha több mint fél éve nem élünk ott, mégis honnan kéne apósom ügyeiről tudnunk, és miért oda küldik a levelet.

Ez azért még mindig ködös :)

Akkor elképzelhető hogy a sitt miatt lesz, de végül is kinézem apósból azt is hogy valami más marhaságot csinált.

2013. febr. 19. 17:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :)
2013. febr. 19. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!