Mit kell tennem ha nem szeretném apám rengeteg adósságát örökölni?
Figyelt kérdés
Apámnak rengeteg az adóssága, állítólag a házát árverezni akarja a bank. Mivel mi egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, nem szeretnék örökölni tőle semmit sem.
Bátyám valószínűleg ugyan így fog lépni, ő sem tarja vele a kapcsolatot.
Én hogyan kerülhetem ezt el? Mit kell tennem ez ügyben?
2013. febr. 16. 18:59
1/8 anonim válasza:
A hagyatéki tárgyaláson lemondasz az örökségről.
2/8 anonim válasza:
Kell egy papírt készíteni , miszerint te lemondasz a részedről . Így nem örökölsz semmit se , de legalább nem lesz adósságod .
3/8 A kérdező kommentje:
Ezt a papírt még a halála előtt kellene megírnom?
2013. febr. 16. 19:11
4/8 anonim válasza:
Nem . A halál után ráérsz megíratni . Ezt be kell vinned a hagyatéki tárgyalásra ás oda adod a közjegyzőnek .
5/8 anonim válasza:
A bank elárverezheti bármikor hogy nem is lesz örökség!
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2013. febr. 16. 19:33
7/8 A kérdező kommentje:
Hát az lenne nekem a legjobb ha nem is lenne egyáltalán örökség. Van nekem is bajom hitellel, nem kérnék még az ő adósságából is.
2013. febr. 16. 19:35
8/8 kovpet válasza:
Az öröklés jog és nem kötelesség. Ha lemondasz róla, akkor annyi, olyan, mintha nem is lett volna az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!