Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az apam egyeduli gyermeke...

Az apam egyeduli gyermeke vagyok. Halala elotti 40 evben masodik hazassagaban elt. Orokolok-e barmit is, ha minden vagyonuk a masodik felesege neven volt?

Figyelt kérdés
2012. okt. 15. 22:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha minden vagyon a feleség nevén van, akkor apádnak nincs semmi vagyona. Mit akarnál tőle örökölni? 40 év házasság azért nem semmi.
2012. okt. 16. 07:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Az édesapád elismert gyermekeként? Esetleg az ő nevét viseled? Szerintem örökölsz,még akkor is ha a második feleség nevén van minden.Gondolom az édesapád is dogozott és az anyagi javakat hazaadta.Márcsak az a kérdés,hogy a településeden lévő Közjegyzőnél bejelentették-e,hogy az elhunyt után maradt gyermek? Utána kéne nézned! Ha egyébként jó a viszonyod,kapcsolatod az özveggyel akkor érdemes lenne beszélni vele.
2012. okt. 16. 07:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Koszonom.

Igen, az o nevet viselem es negy-ot eves koromig hazassagban elt az anyammal.Utana evtizedekig nem jelentkezett, en kerestem meg az unokak szuletese utan.

Az ozvegy eltitkolta a halalat, meg azt sem akarta megmondani, hogy hol es mikor temette el.

Soha, semmit nem kaptam az apamtol es most sem szamitok semmire. A negyven ev tenyleg nem semmi...

2012. okt. 16. 10:36
 4/4 anonim ***** válasza:

40 év házasság után már minden vagyon közös. Önnek ezt kell érvényesíteni, majd az után örökölhet. De ha édesapja kitagadta önt, vagy öröklési/eltartási szerződést kötött, akkor nem.

Meg kellene nézni a tulajdonosi lapokat, mert pl ajándékozás 10 évig megtámadható. Tehát ha édesapja nevelőanyjának ajándékozta a ház 1/2 részét, akkor ön azt megtámadhatja. Sajnos nem tudom, hogy sima átíratásnál ez hogy van. Javaslom, keressen meg egy ügyvédet.

2012. okt. 16. 22:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!