Mit lehet tenni apámmal (haszonélvezeti jog)?
Sziasztok!
Adott egy lakás, amiben normál esetben hárman élünk, édesanyámmal és testvéremmel együtt, viszont apám is ide van bejelentve. Öcsémmel kettőnk nevén van a lakás fele-fele arányban, édesanyám, és apám nevén pedig haszonélvezeti jog van. A szüleim már 2000-ben elváltak, és azóta apám megkeseríti az életünket, hol elköltözik(amikor így van annak örülünk), hol pedig visszajön, mert haszonélvező ugye, és akkor jön-megy amikor kedve tartja, és rengeteg a vita.
Egyszer már tettlegességig fajult a dolog, apám meglökte öcsémet, mert ő nem hagyta magát a vita során, én pedig megütöttem apámat. Kihívtam a rendőrséget, de lényegében semmi nem történt, csak felvettek egy jegyzőkönyvet arról, hogy mi történt, de mivel apám nem volt itt, amikor a rendőrök, ezért ők nem láthatták, hogy mi folyik itt, amikor ő itt van. Azt mondták, ha bármikor újra ilyen történik, hívjuk fel őket, de kérdezem én, mégis mit tennének, pláne, ha mire kiérnek megint nem lesz itt éppen? Mit lehet apámmal csinálni, ha egyszer haszonélvezeti joga van, amire nekem egyszer azt mondták, hogy gyakorlatilag többet ér, mint maga a tulajdonjog?
Hogy lehetne ebből az egészből megmenekülni? A válaszokat köszi szépen előre is!
Igen a haszonélvezet erősebb.De ettöl függetlenül nem vagytok kötelesek eltűrni,hogy bárkit is bántalmazzon.Ha nagyon messzire megy,tessék feljelenteni.
A másik:
A nagyszülők íratták a nevetekre a lakást,tehát a nagyszülők voltak az eredeti tulajdonosok??Mert ebben az esetben a bíróságra lehet menni,és a haszonélvezeti jog korlátozását is lehet kérni.Egy ilyen illetve hasonló eset történt már a környezetemben.Kidobni ne engedjétek magatokat,hiszen édesanyádnak a haszonélvezeti joga, jelenleg 50%-ék.Ha állandóra be vagytok oda jelentve,életvitelszerűen ott is laktok akkor nem tud kitenni,hiába haszonélvező.
A nagymamánk vette a lakást eredetileg a szüleim nevére, de később amikor anyám 2000 tájékán beadta a válókeresetet, a mamám anyámat zsarolva(ez bonyolult) intéztette el úgymond(mivel a lakás akkor már/még anyum, és apám nevén volt), hogy a lakás a tesóm és az én nevemen legyen, viszont anyám és apám haszonélvező legyen, hogy apámat ne lehessen kirakni innen.
Anyummal úgy döntöttünk közben, hogy jövő héten elmegyünk a bíróságra a Markó utcába, és megkérdezzük mit lehetne ezzel tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!