Miért van az apámnak haszonélvezeti joga az én részemen?
Házastársi özvegyi haszonélvezet, a házastárs haláláig vagy új házasságáig tart. Ez minden esetben így van, hogy megkapja a maradék részre, nehogy az örökösök kitúrják onnan.
Ha nem teszik, megválthatod pénzzel, bár attól még tulajdonos marad.
Éppen ez benne a pláne. Olvasd, amit a fentiek írták.
Elképesztő történeteket idézhetnék.
Ha nincs végrendelet, alapon eloszlik az unokák között. Vagyis ha a nagyanyád elhuny, te öröklöd, de az ő fia/lány a haszonélvező. Aki a te anyád/apád.
Ő nem adhat el semmi, mert tied a ház. szóval ő neki egyetlen joga, élete végéig a házban élni, és te nem adhatod el alóla, vagy nem dobhatod ki soha. De törvényesen a te neveden van már a ház.
Tudom, 2 nagyszülöm is meghalt, (mindkét oldalról az egyik), és mind2 után ezt a papirt kaptam, hogy "jogosan" enyém a ház, de anyám a haszonélvező. Másik oldalon is, bár ott apám se él, és mivel nincsenek fiaim/lányaim igy jogosan a házasság miatt, anyám lett a haszonélvező, én meg az egyik örökös.
Független hogy a felesége a nagyapámnak (nagyapám hunyt el) még él, de ő már eleve féltulajdonos, így ő nem örökölt. Vagyis csak a ház egyik része osztotodott el úgy, ahogy írtam.
Hülye a törvény csak meg kell érteni.
8/8-as elötted lévő vagyok, de végrendelet nélkül nem igy történt.
Érthetőbben, mert kicsit bonyolultabban fogalmaztam. Van
nagyanyám, nagyapám, ebből egyik oldalon meghalt a nagyapám. Így a ház egyik fele, maradt a nagyanyámé a másik 50%-éknak a jogos tulajdonosai, én és a 2 tesóm.
A haszonélvező anyám, bár apám a jogos fiuk, de ő rég meghalt.
A haszonélvező meg nem adhatja el azt, ami az örökösé, jogilag sértő.
Te gyerek! Ha jól értelmezem, anyud után örököltél. Az a legnagyobb gondod, hogy a ház, amit a szüleid szereztek nem lett a tied?
Teljesen rendben van, hogy apád, amíg él haszonélvezője legyen a háznak, amit együtt szereztek.Ha nem tetszik, kövesd a példájukat, vegyél egyet magadnak.Aztán majd,ha a párod meghal, a gyereked tegyen ki belőle.Mégis mit akarnál kezdeni a házzal és apáddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!