Elítélhetnek ezért valakit a bíróságon? Komoly büntetés jár ezért?
Éppen tegnap néztem a tévében egy hasonló történetet. Egy 20 éves srác halt szörnyet mert a korláton kívül akart felmászni az emeletre de az önkéntes biztonsági őr nem engedte. Mivel marakodtak egymással, és a kezét is feszegette, így a bíróság úgy döntött hogy a biztonsági őr hibája hogy a srác szörnyet halt.
3 év börtönbüntetést kapott, amit jó magaviselettel akár másfél évre rá szabadulhat is. Azzal indokolta a bíró az enyhe ítéletet hogy az elítélnek nem volt soha priusza, ígéretes jövő állt előtte, becsületes ember volt. Hát ha úgy vesszük neki is vége, mert büntetett előítélettel se egyetem, se jogi pálya..
"Egy képzett emberről van szó, nem csupá egy utcáról behívott markos legényről, és tudnia kell, meddig mehet el"
Hát ja. A biztonsági őrök a két hónapos képzésükkel valóban roppant kvalifikált embereknek mondhatók. :)
"Hát ja. A biztonsági őrök a két hónapos képzésükkel valóban roppant kvalifikált embereknek mondhatók. :)"
- Ezt meg kellene tanulniuk. Ha nem, akkor is vállalják, hogy eszerint tudják ellátni a feladatukat.
Az a furcsa, hogy nekem is megvan mellékszakmának a vagyonőr okj, de én még 9 hónapig tanultam nappali rendszerben. Komoly vizsgával, gyakorlattal, önvédelemmel stb. Most meg tele van minden ilyen meg olyan csúcs képzésekkel, 3 hét!! alatt. Hát kérem szépen... Ezért van meg a vélemény a vagyonőrökről.
Amúgy ebben a helyzetben tényleg fel kellett volna húznia az őrnek az illetőt, pláne ha még egyértelmű volt, hogy ereje elfogyott és nem tud visszamászni. Aztán ha nagyon értetlen akkor meg rendőrt hivni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!