Mi a teendő, esetleg van-e, lehet-e jogi útja, ha egy tanár egy 20 fős osztály óráján poénba fűzve aláz megy egy diákot, mindenféle alap nélkül, hogy homoszexuális?
Kérdező,
szó-szerint mi hangzott el?
Kedves kérdező!
Az érintett tanár jogilag megvalósítja a Büntető Törvénykönyv 179.§ szerinti rágalmazás vétségét (Aki valakiről, más előtt becsület csorbítására alkalmas...tényre közvetlenül utaló kifejezést használ..."), így elméletileg feljelenthetnéd, pereskedhetnél, a végén akár még nyerhetnél is. De azért elméletileg, mert ez az út azért egy suliban mégsem igazán járható, amit neked el kell végezni és egy ilyen "kavarásnak" nem igazán vannak jó következményei általában a közösségen belüli helyzetre nézve sem.
Szóval sajnos leginkább azt tudnám javasolni, hogy ne vedd fel a kapcsolatot semmilyen szervezettel (ahogy láttam, h. javasolták előttem), hiszen akkor akár már feljelentést is tehetnél, hanem próbáld meg valahogy kihúzni azt a pár évet a suliban. Ha nagyon gáz a tanár, intézd el házon belül vagy közvetlenül vele megbeszélve vagy osztályfőnökön, ha az sem megy, az igazgatóságon keresztül.
Amúgy meg egy kis büszkeség, le kell sz.rni az ilyen embereket és csak azért sem hagyni, hogy az ilyen szemétkedések célt érjenek. Te tudod, hogy neked van igazad és az a lényeg! ;)
poénba fűzve?
Van hogy én se tudok kihagyni égy jó poént.
És 19 nek okoz jó érzést (+) , egynek meg rosszat (-),
akkor az társadalmi szinten osszegezve még mindig +18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!