Mi a teendő? Kiküldenek egy olyan csekket, amit már majd egy éve be kellett volna fizetnem.
Figyelt kérdés
2011 októbere óta nem dolgozom, sajnos azóta itthon vagyok. Munkanélkülin nem voltam, ha orvoshoz megyek szépen kifizetem a költségeket. Családi okok miatt vagyok itthon egyelőre, de márciustól már dolgozni fogok. Nem is ez a lényeg. Tegnap kaptam egy levelet a NAV-tól, 11 db csekkel, hogy fizessem be az egészségügyi járulékot, az első csekk befizetésének esedékessége 2012. március. A legutolsó csekket pedig idén januárban kell befizetnem. A 2012-es évre szóló egészségbiztosításról zagyválnak össze valamit a levélben. Majd szépen le van vezetve, hogy a 11 csekket 2012 melyik hónapjában és hányadik napjáig KELL befizetnem. Tehát az első csekket 2012. 03. 14-ig kellett volna befizetnem, és az utolsót pedig 2013. 01. 14-ig. Havi 7000 Ft-ról van szó. Betelefonáltam, elküldtek a francba, és mondták, hogy lehet fellebbezni, ha nem tetszik valami...Találkoztatok már ilyennel? Ja, és a levél végén még fenyegetőznek is, hogy ha nem teljesítem időben a csekkbefizetést, akkor NAPI kamatot számolnak fel. Már másfél éve nincs bejelentett munkahelyem, semmi bevételem nincsen. Ha beteg vagyok, kifizetem rendesen az orvosi költségeket. Akkor mégis hogy a fenébe lehetséges ez? Miért 2013 januárjában küldik ki azokat a csekkeket, amiket már rég be kellett volna fizetnem? Egyáltalán mire fizessek?2013. jan. 11. 14:42
1/1 anonim válasza:
Ezt sajnos be kell fizetni. Ha lesz jövedelmed akkor adó formájában le fogják vonni kamatokkal.
Az önkormányzatnál lehet kérni, hogy fizessék a Tb-det, ha vagyoni alapon jogosultnak találnak. De "visszafelé" nem lehet elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!