Mit szóltok a legkisebb bizonyíték nélküli elítéléshez csak beismerő vallonmás alapján, amit visszavont?
Azaz a szokásos felállás:
Kiverték belőle a beismerő vallomást, amit természetesen a legelső tárgyaláson visszavont (tehát, ahogy ez lenni szokott), azóta is tartja magát ehhez, bizonyíték egy szál se, ezt maga a bíróság is elismerte, de arra hivatkozva kapott sok évet, hogy életszerű a beismerő vallomás.
Hát ez nagyon durva.
Mikor leszünk már jogállam, és mikor lesz elege mindenkinek ebből az eljárásból, hogy lesz egy kivert vallomás, amúgy se egy ujjlenyomat se egy tanú, se semmi, és akkor még azt is tök hiába vonja vissza, akkor is kap 8 évet.
Szerintetek ilyen megtörténne egy valódi jogállamban is bárhol a világon? Létezik bizonyíték nélküli elítélés? És a nemzetközi jogi szervezetek mégis mikor fognak már erre a jelenségre felfigyelni?
Csak mert én sorra ezt látom, hogy mindig van egy kivert vallomás, amit a vádlott a legelső alkalommal visszavon persze. Ez így mennyire hiteles?
Az ész megáll komolyan, teát a bíróság indoklása: "valóban nincs semmilyen tárgyi vagy személyi bizonyíték, ami a vádlott bűnösségét alátámasztaná, viszont a beismerő vallomásban elmondottak életszerűek" és pont, 8 év jogerősen.
Sztetek normális a magyar "(i)gazságszolgáltatás"?
Honnan veszed, hogy kiverik a vallomásokat?
Talán konkrétumokat is írhatnál!
Hülyeség az egész.
1, Nem szoktak agyonverni senkit mert annyit nem ér egy nyomozónak, rendőrnek se egy ügy, hogy belsővizsgálat induljon ellenük. De oké, tegyük fel megverték. Látleletet vetetni s feljelenteni őket? Mert ha kitudtak pofozni belőle egy ilyet az azért látható nyomokat hagyna.
2, Bíróságon se tudott nyikkanni, hogy "hahó szilvaszínű a képem, hasam"??? De ha megtették hol van az ügyvédje? Az mit csinált, hogy nem mondta el neki megverték? Mit intézett ez ügyben? Hol van a felebezés?
3, A beismerő vallomás nem olyan fokú erősséggel bír, hogy csak az miatt elítéljék. Pont az azzal való visszaélés miatt. Mert vannak tök bolondok akik néha csak úgy beismernek valamit azokat se csukják le, nem melegedő hely a fegyház-fogház.
4, 8 évet nem a semmiért kap valaki. Az, hogy van-e tanú aki tanúvédelmet kért te honnan tudhatnád? Az egész baromság, csak egy kározó hozzátartozó vagy mint valami "jaj hát csak épp megverte de az nem bűn, bocsánatot kért!" A törvény nem az elkövetőt tutujgatja, hanem számon kéri az áldozat jogait is amire akkor persze sz@rt az elkövető.
hát mégis elítélték.
Hogy hol az ügyvéd? elmondom! az ügyvéd maximális mértékben csak azt javasolja a paciensnek, hogy eszébe se jusson ilyet megemlíteni, mert hamis vádért még kap 5 évet, ugyanis hiába tök egyértelmű, bizonyítani semmit se lehet. Ezt olyanokkal teszik meg, akiket utána visznek vissza az előzetesbe, azaz nem úgy megy ez, hogy elsétál látleletet vetetni.
Nyilván hallottad azt a nemrégi esetet is, amikor a letartóztatás közben "véletlenül" betört az orra az illetőnek, és mi lett belőle? a nagy semmi!
De mondok neked olyan esetet is, amikor volt látlelet, és a paciens tett is feljelentést! Tudod mi lett előle? a bíróság felmentette a rendőröket, és azzal indokolta, hogy a rendőrségtől a kórházba tartó úton is megverhette bárki az utcán, és így nem bizonyítható a rendőrök bűnössége. Na ennyi ... Pont ez a kulcsa az egésznek, hogy amikor éppen agyonverik a vallomás érdekében, az ég adta világon senki nincs ott, csak 15 rendőr, aki majd mind az ellenkezőjét bizonyítja persze, ha netán mégis olyat merészelne állítani az az elvetemült gyanúsított.
na de ok, tegyük fel h képzelgek, de akkor mivel magyarázzátok, hogy szinte az összes hasonló esetben ez így működik, hogy születik egy beismerő vallomás azonnal a letartóztatáskor (de még azt is beismeri, hogy 10 éve betört egy pincébe), aztán a legelső adandó alkalommal visszavonja a bíróságon? Ez akkor miért van? na meg az orrbetörés miért van? Hidd el, a bírót aztán egyáltalán nem érdekli ez az egész, sőt nagyon is jól tudja, mi folyik lángészéknél, de azzal is tisztában van, hogy sok ügyben csak így érnek el eredményt, mivel nincs bizonyíték.
Az általam előzőleg beküldött link szerintem minden kételyt eloszlat!
Egyébként! Én is szenvedő félje vagyok egy ilyen kényszervallatásnak! Nehogy azt higgyétek álomországban lakó kedves polgártársaim, hogy ilyenek nem léteznek? Óóó dehogynem! Nagyon el van tévedve itt egy két ember! Meg akarod mutatni a bírónak a sebeidet? Jóember. Mire az első tárgyalásom elkezdődött, eltelt egy év 10 hónap! Nem kapkodják el ezeket a dolgokat! Rendes tisztes állampolgárként is előfordulhat ez Veled is! Bármikor! Én a mai napig nem hiszem el, hogy velem ez előfordulhatott! Olyan durva dolgok mennek itt, amiről ha elkezdenék mesélni, nagyon kevés ember lenne, aki elhinné nekem azt, amin én már túl vagyok! S ha feljelentetted őket? Rád szállnak ! Nincs igazság!
hát igen, páran itt elégé el vannak varázsolva, hogy állítólag "a jók" harcolnak a rosszak ellen, csak hát a realitás más.
a második válaszolónak is azt írnám, hogy szálljon már le a valóságba, ez nem egészen úgy megy. ne aggódj, tesznek ők arról, hogy vagy nyoma ne maradjon vagy tök mindegy, mert előzetesben van, azaz dumálhat amit akar, a kutyát se érdekli, vagy íme itt volt tegnap is két eset egyszerre, na és? felmentették a rendőrt, ahogy ez mindig lenni szokott, bizonyítottság hiányában. szóval sajnos a bíróságok is az ő pártjukat fogják, és ugyan már mi az a pár tanú, aki látja, hogy ököllel veri a fejét a jeges útba? ugyan kérem ... ez semmi, állítólag ez nem bizonyíték, de persze ha nem rendőrről van szó, akkor ennek a tizede is elég ahhoz, hogy elítéljék.
szóval valami nagyon nem okés itt
másodiknak még:
Figyelj, elmagyarázom szívesen, csak mert volt egy ilyen eset. Nos a delikvensből kiverik a vallomást, aztán? aztán legjobb esetben a delikvens megy azonnal látleletet vetetni, na és? máris elcsúszott jogilag az egész mutatvány, ugyanis az egésznek ismét bizonyítottság hiányában felmentés lett a vége, mivel a bíró nagy okosan kitalálta, hogy "ugyan kérem, hát megverhették őt az utcán is, miközben ment a rendőrségről a kórházba, azaz ez így nem bizonyítható, hogy a rendőrök verték meg".
Nagyon szomorú mindez, de a még szomorúbb, h ez alapján kemény ítéletek születnek ...
Mikor leszünk már jogállam, ahol egy ilyen nem tud megtörténni? Mikor leszünk azon a szinten, hogy ha ennek csak a gyanúja is felmerül, a rendőrt úgy rúgják ki páros lábbal, és úgy csukják le 8 évre, mint a huzat? mikor? (ahogy egyébként ez jogszabályilag elvárható is lenne, csak hát a rendőr egyenruha felülírja a jogszabályokat jelenleg ebben az országban ...)
Mikor fognak már végre kamerákat bevezetni a kihallgatásokra? Hosszú évek óta mondja mindegyik jogvédő szervezet, hogy az egyetlen eszköz, amely javítana a helyzeten, az csakis a kamera bevezetése lenne, és ne fogjuk az anyagiakra, ugyanis ez nem nagy összeg!
ellenben rögtön kénytelenek lennének szabályosan eljárni, naná hogy nem tetszik nekik, és nem akarják bevezetni!
Hát subbalkánia sajnos jelenleg itt tart ... de akkor meg ne csodálkozzunk semmin, ahogy ezt az országot civilizáltabb helyek megítélik! na meg azon se, hogy egy francia fiatallal autóztam, amikor egy rendőr elkezdett brekegni mögöttünk, a srác meg azt kérdezte tőlem, hogy most gázt adjon vagy megálljon? merthogy sok rémhírt hallott, hogy agyonverik meg kirabolják őt a rendőrök meg stb. A korrupciót már meg se említem.
Oké, persze mindez lesarkított példa, sőt, túlzás is, na meg a srác keverte Ukrainával, ahol tényleg a gázra kell lépni, ha a rendőr integet, mert szó szerint kirabol, na de kérem, pont erről beszélek, hogy a Nyugat nem tud minket normális országként elfogadni, mert egybe mos Ukrainával, meg a frász tudj amivel, na de miért is?
nem tán oka van ennek? elgondolkodtató ....
Nos, aki kételkedne, kérem csak nézze meg a tegnapi híradót, kapásból 2 eset is van, ahol rendőrök igen brutálisan bántalmaztak valakit, de naná az elfogulatlan magyar bíróság nem találja ezeket az eseteket sose bizonyítottnak, amikor csak a hülye előtt nem egyértelmű a helyzet. (és most nem az izsáki esetről beszélek, mert az is megérne egy külön misét, jelenleg éppen azon gondolkodnak, mi a frászt hazudjanak az orvosszakértői véleményben, és attól félek, ki fognak találni valamit, ami alapján aztán azok se lesznek elítélhetőek ...)
na de nálunk ezek mindennapos történések, már fenn se akad rajtuk senki, de ismét erről beszélek, a birka meg el is fogadja, így van és kész. NAGYON DURVA ....
5-ös!
Azért leírhatnád az élményeidet, én kíváncsi lennék rájuk!
Ha akarod, privátban is jó lesz!
Én tudom, mi megy itt, szóval semmin se lepődök meg ...
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!