A focis ultrások, miért hozzák fel érvként, hogy az adófizetők pénzén tanulnak a diákok?
A focimeccsek biztosításához rengeteg rendőr kell, különben szétverik a stadiont. Ez sok milliós pluszköltség. A stadionok környékén meccsek után rendszeres a rongálás; padokat, kukákat vernek szét. Ennek helyreállítása szintén az adófizetők pénzéből történik. De láttam már villamost is rongálni általuk (többször is), csak azért mert vesztett a csapatuk. Ha egymásnak esnek a meccsen vagy utána (ami gyakran megtörténik) az orvosi ellátást szintén fizeti az állam. A bevétel kiesésről nem is beszélve hiszen normális ember nem tud elmenni a meccsre, ha nincs kedve balhézni. Ezek után ők, miért beszélnek az adófizetők pénzéről?
(azt hozzá tenném, hogy nem értek egyet az egyetemistákkal de, hogy pont ezek háborodjanak fel, azt nonszensznek tartom)
A magyarok úgysem jók a fociban.Akkor meg minek erőltetni?
Miért nem azt erőltetik ami jól megy?
Dehogy kellene betiltani a focit, baromság, hiszen van rá társadalmi és piaci igény, nem is kevés.
Az állami támogatást kellene megnyírni, hogy a kluboknak kőkeményen meg kelljen küzdeniük a szurkolóikért. Véleményem szerint eléggé elkényelmesedtek, mármint nem a játékosok, hanem a menedzsment, és ezért sem fejlődik a foci.
"Az orvosi ellátást mi fizetjük mindenki magának azért vonják a Tb-t, "
Azért megérdemelnétek, hogy ténylegesen azt az ellátást kapjátok meg, amit fedez az általatok befizetett járulék.
Miért ne hozhatnák fel érvként? Te nem hozod fel ellenérvként ezeket az állításaidat?
Ahogy az egyetemistáknál sincs mindenkivel baj, a fociszurkolók között is több csoport van. Akik törnek zúznak azok a huligánok, elsősorban a balhé érdekli őket és nem csinálnak látványokat, a szurkolás is másodrangú, illetve az ultrák akik közül megjelentek a foglaláson is. Ők ellentétei a huligánoknak, nyilván rongált már ultra is, de pl. a diáktüntetést is rendőri jelenléttel biztosították " az adófizetők pénzéből", és meg is szokták kapni érte a büntetésüket ha rajta vannak kapva. (Nem azért nem mennek "normális" emberek meccsre mert félnek, hanem mert érdektelen a többség számára a nem lévő színvonal miatt ez csak egy szófordulat, akik nincsenek benne a különböző mozgalmakban nem szokta őket atrocitás érni, mondjuk Fradi-Újpest után ne sétálj lilába a IX.kerbe de ez tudvalevő kilehet kerülni)
Ettől függetlenül nyilván nem a legkompetensebb csoport a fociszurkolóké, kb. annyit vágnak az egyetemi életről mint ti az övékéről, de senki más nem emeli fel a szavát az ellen amit csináltok. Önként írtok alá hallgatói szerződést, mert tanulni szeretnétek és ebben az állam támogat benneteket megkötésekkel, és röghöz kötésről beszéltek. Mehettetek volna fizetősre is, illetve ha nem tetszenek a feltételek fellehet bontani a szerződést.
Mellesleg én is ezt tettem, nagyon jól látom hogy a szerződés előtt éveket voltak alkoholisták az állami csecsen mert megtehették. Én kapcsoltam, láttam hogy nem fog menni, pluszba már van visszatartó erő a trógerkedéstől. Ki tudja amúgy tovább maradtam volna ingyenélve és eltolva az életem, így meg olyat tanulok amit megtudok csinálni és megfogok belőle élni.
Ebből következik, ha ennek a részének volt értelme és célja, annak is van értelme és célja hogy dolgozzatok itt is valamennyit, vagy fizessétek vissza a tandíjat. Persze nem esik jól, nekem se esett jól, de ha jobban belegondoltok tényleg ezzel van bajotok.
"Ki tudja amúgy tovább maradtam volna ingyenélve és eltolva az életem, így meg olyat tanulok amit megtudok csinálni és megfogok belőle élni."
Államilag finanszírozotton ki tartott vissza attól, hogy tanuljál, és olyat, amiből meg fogsz élni?
Jó, hogy azt nem mondod, hogy azért kell megszüntetni az államilag finanszírozott helyeket, mert az csak lébecolásra csábít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!