Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pénzért vett érettségivel le...

Pénzért vett érettségivel le lehet bukni?

Figyelt kérdés

Aki a piacon vesz magának érettségit, diplomát, az ha egy munkahelyen kérik erről a papírokat, vagy továbbtanulásnál, akkor lebukhat az illető, hogy ez csak egy vásárolt bizonyítvány? Vagy ezt már nem tudják lenyomozni?

Szóval munkavállalás szempontjából menyit ér, egy vásárolt bizonyítvány?

2009. szept. 1. 13:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

hm, nemtudom vasarolni akarsz-e vagy csak erdekel a dolog...

szerintem nem akkora eget rengeto dolog az az erettsegi (persze aki elotte van annak ugy tunik)...

Oszinten szerinted aki nem kepes leerettsegizni, csak megvasarolni a diplomat, azzal mi lesz egyetemen? mennyit fog tudni? vagy majd akkor is vasarol? s akkor milyen szakember lesz belole? tegyuk fel orvos, mernok eseteben:))

szerintem nem eri meg...vagy vegyunk egy kicsit masabb szakteruletet vasarolsz tegyuk fel egy fodraszdiplomat, de eletedben nem jart a kezedben ollo...vagy egy kozmetikus aki eleteben nem festett arcot...

erted? egy ido utan ugyis biztos a lebukas...

nekem volt osztalytarsam aki a gimibe elsonek jutott be, es minden evben bukott meg legalabb ket tantargybol...na az volt erdekes! szoval szerintem erdemes legalabb az erettsegire normalisan tanulni...

en iden erettsegiztem...19-L

2009. szept. 1. 14:04
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lebukhat, természetesen lenyomozható a bizonyítványok valódisága. Amúgy meg nem véletlenül kérik a végzettséget egyik munkához se, el is kell látni a kapott feladatot. Ha kiderül, hogy nem valódiak a papírok, akkor viszont megoldódnak az állásproblémák egy időre, mert szépen lecsuknak. Szerintem nem éri meg kockáztatni.
2009. szept. 1. 14:04
 3/11 anonim válasza:
81%
A helyesírásod alapján van rá esélyed, hogy lebuksz :-D A "vett" ugyanis ebben az esetben 2 t. Amúgy igen, le lehet bukni, mert a bizonyítvány és a bizonyítvány tulajdonosainak adatait, most már egy országos számítógépes nyilvántartó rendszerben rögzítik. Több olyan azonosítót is használnak, amelyek épp a csalás, vagy a tévedések ellen van. Szóval nem érdemes kockáztatni
2009. szept. 1. 14:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem akarok vásárolni, csak érdekelt, mert olvastam, hogy van aki megveszi. Érdekelt, hogy ez milyen kockázattal jár. Van aki érettségi nélkül is el tudja végezni az adott munkát, annak ellenére, hogy kérik hozzá. Lassan már a takarítónő is diplomás.
2009. szept. 1. 14:11
 5/11 A kérdező kommentje:
Hé! Elgépeltem, van ez így:-)))
2009. szept. 1. 14:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen,mert ha ellenőrzik akkor majdnem biztos hogy lebukik az illető.Munkavállalásnál nem annyira könnyen,de továbbtanulásnál szinte biztos a lebukás!Álláskeresésnél,ha már mindent megpróbáltál, az anyagi csőd szélén állsz,és az egyetlen akadálya annak,hogy megkapd a munkát,hogy érettségi bizonyítványod legyen,akkor szerintem bocsánatos bűn!Egyébként meg elítélendő minden tekintetben,és nem éri meg kockáztatni!
2009. szept. 1. 14:15
 7/11 anonim ***** válasza:
33%
Aki manapság nem tudja letenni az érettségit, az súlyosan értfogy. Pénzért érettségit venni nemcsak törvényellenes, de röhejes is.
2009. szept. 1. 16:17
 8/11 anonim válasza:
100%
Persze, elég könnyen le lehet bukni vele. Csak egy olyan embernek kerül a kezébe a bizonyítvány, aki ért hozzá, máris megy az eljárás okirathamisítás miatt. Nem tudom, hogy milyen okirat az érettségi bizonyítvány, de magánokiratért többnyire pénzbüntetés jár, közokiratért lecsukják a tettest.
2009. szept. 2. 10:41
 9/11 anonim válasza:
100%
jaj hagyjuk máááá....szerintetek hány "diplomás" honatya ül ma a parlamentben, akik hipp-hopp fél év alatt lediplomáztak,akár több nyelvvizsgával is...na jóóóó,persze ehhez azért kell némi ismeretség, na és persze a nyelvvizsga sem ér semmit,ha utána meg se tudsz szólalni azon anyelven...de akkor is..higyjétek el, több a "bóti" diploma az országban mint amiért megküzdöttek....ezért(is) tart itt az ország,ahol tart...
2010. aug. 26. 09:01
 10/11 spondjabob válasza:
81%
jaaj már sok Buta ember van itt az már 1x biztos !! ki bukik le és hogyan ?? ki deríti ki hogy hamis "ha nem is hamis" ??? ennyire nem vágjátok az életet ??? a gimnáziumi Érettségit Igazgatók adják ki kis pénzért de nem a saját kezükkel hanem egy úgymond közvetítő által !! az Orvosi Diplomát meg Főorvosok mivel kell a Szakvéleményük hozzá !! és a legnagyobb poén hogy nem rafinált pénz csináló emberkék találták ki hanem egy Amerikai Nagyon nagy Nevű egyetem Direktora !! mert sok adóssága volt !!! mért a Jogosítványt szerintetek hogy tehetik le írás és olvasás tudatlan "analfabéta" emberek ????? a piacon aki árulja az vmeik iskolának az igazgatójának a vkije !! aki a kocsmába meg az igazgatójának a valakijének a valakije !!! én nem vettem mert nem vagyok rá szorulva nem árulom mert nem vagyok rá szorulva de gondolkozzatok már kicsit !! még a parlamentben is vannak olyanok akik nem merik be vinni a Szakdolgozatjukat mert akkor kiderülne hogy nem az övék !!!
2012. jún. 10. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!