Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Apámat ki lehet tenni a...

Apámat ki lehet tenni a házból, ha meghalt édesanyámé volt, mikor az öcsém is nagykorú lesz?

Figyelt kérdés

A ház édesanyám nevén volt, mi örököltük. Öcsém márciusban lesz 18, de még középiskolában tanul.

Apámmal házasok voltak, van valami joga vagy kitehetjük akkor is ha nincs hova mennie? Nincs haszonélvezete ugye? Nem számít hogy öcsém még tanul?

2013. jan. 18. 18:31
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Sajnálom hogy nem férünk bele a családi képről alkotott álomvilágodba. Ez van, én sem hányok cigánykereket örömömben.

A kérdést normálisan tettem fel, összegeztem az infókat.

Nem akarunk vele élni, gyakorlatilag már nem is élünk szinte mindketten a barátnőinknél lakunk. Csak azt hittük, ha betölti a 18at öcsém akkor megoldódik a helyzet, és ott élhetünk nélküle.

2013. jan. 18. 18:50
 12/21 anonim ***** válasza:
Haha. Sosem szabadultok apatoktol. Amikor majd be fog szarni olyan gyenge lesz, akkor is a hazban lesz es ti fogjatok a pelenkat cserelni alatta :D
2013. jan. 18. 19:33
 13/21 A kérdező kommentje:
hah.. nagyon vicces vagy. Ha tudnál szöveget értelmezni akkor levágtad volna hogy már így sem élünk igazán otthon. Szóval ápolni semmi esetre nem fogjuk
2013. jan. 18. 19:42
 14/21 anonim ***** válasza:
Haszonélvezeti jog magasabb mint a tulajdoni jog. Így szépen ki is tehet titeket a saját tulajdonotokból, mivel a haszonélvező határozhatja azt is meg ki lakhat a lakásba.
2013. jan. 18. 19:44
 15/21 anonim ***** válasza:
A haszonélvezeti joga akkor szűnik meg amikor majd meghal, semmi köze ehhez hány évesek vagytok.
2013. jan. 18. 19:46
 16/21 A kérdező kommentje:

Érdekes helyzet.

De mint írtam nem kell kitegyen, nem lakunk otthon, csak azért néha hazamentünk. Na mindegy.... csak felesleges volt az összes dolog amit csináltunk otthon, meg féltünk hogy lelakja. qrva jó.

2013. jan. 18. 19:48
 17/21 A kérdező kommentje:
Szerintem túl él mind a kettőnket
2013. jan. 18. 19:49
 18/21 anonim ***** válasza:
Ez a törvény még eladni sem tudjátok mivel ki vesz meg egy olyan lakást amibe nem tud beköltözni mivel ott lakik valaki.
2013. jan. 18. 20:02
 19/21 anonim ***** válasza:

Eljön az idő, amikor ti is apák és anyák lesztek.

Kívánom, hogy ne ismétlődjön meg ez veletek.

Látom a víziót, hogy a gyerekeitek arra várnak, hogy mikor vethetnek benneteket is a szemétre.

2013. jan. 19. 09:56
 20/21 A kérdező kommentje:

Nem véleményt kértem, hanem jogi tanácsot.

Ha olyan nyomorék leszek mint az apám, akkor remélem valaki agyonver még mielőtt gyereket csinálnék.

De nem leszek olyan.

2013. jan. 19. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!