Mikor fékezik meg őket?
"ha cserébe bebizonyítod, hogy több százezer késelést követnek el évente cigányok. Na, kezdjük? :)"
Nem tudná mert ezt nem tartják nyilván. Ilyen statisztika Kádár óta nincs gondolom. De ez még nem jelenti azt, hogy neked lenne igazad!
"A cigánybűnözés kifejezést hol hallottátok tíz éve?"
Kádár alatt is beszéltek ilyesmiről. Akkor még "nevén nevezték a dolgokat".
Mit gondolsz, a pár éve még mocskolódó kanadaiknak, franciáknak miért lett elegük már belőlük?
"Akkor még egyszer kérdezem. Honnan jön a 80%-os adat?"
Én nem tudom honnét. Mivel nem én hoztam elő, hanem más, tőle kérdezd! Amúgy meg a kérdésre válaszolj, ne terelj!
"És mióta nem használjuk a kifejezést, és miért nem? Tippeljetek."
Amióta nem lehet nevén nevezni a dolgokat! :D Engem meg az egy cseppet nem érdekel. :)
"Kezd el te! Vajon te alkalmaznál olyan "munkaerőt" ami a szemedet is kilopná ha nem figyelsz? Vagy amelyik képzetlen?"
Alig 4 válasszal előtte kifejtettem. Vagy lehet, hogy ezen a két mondaton 3/4 órát kellett gondolkodni? Azokat a cigányokat valószinűleg előbb alkalmaznám, mint téged. Hozzáteszem: színesfémmel dolgoznak, amiből még nem tűnt el soha. Mindezt otthon, felügyelet nélkül. Ha hiszed, ha nem, sok nálad értelmesebb van köztük is. Ha esetleg nem lenne tiszta: ezzel nem azt mondom, hogy ők milyen nagyon értelmesek.
"Vagy lehet, hogy ezen a két mondaton 3/4 órát kellett gondolkodni?"
Nem tudom mire célzol, amikor én most kapcsolódtam be a témába, de hát ettől jobban érzed magad akkor leked rajta.
"Azokat a cigányokat valószinűleg előbb alkalmaznám, mint téged."
Alkalmazd engem nem érdekel, ha ez neked jó, én nem vagyok ráutalva a "te munkádra"! :D
tetro:
Ne a statisztikán lovagolj, mert ilyen nincs. Nem létező dolgokról meg értelmetlen lovagolni.
Az is egy teljesen felesleges dolog, hogy a kifejezéseken rugózol. A cigánybűnözés fogalmat azért használják, mivel így az emberek egyből tudják, hogy milyen típusú bűncselekményről van szó: vagyonellenes bűncselekmények, hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság stb. Viszont sokszor és sokan elmondták már, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző.
Felőlem aztán nyugodtan használhatod a magyarbűnözés kifejezést is, engem aztán nem zavar. Én nem vagyok bűnöző, innentől kezdve kicsit sem érdekel a dolog. A cigánybűnözés kifejezés is azokat zavarja, akik tudják, hogy van igazság benne. Definiáld nyugodtan, mit értesz magyarbűnözés alatt, és terjeszd el a magyar médiában és közbeszédben. Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!