Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azokat a cigányokat, akik a...

Azokat a cigányokat, akik a Moszkva téren és a Battyhány téri aluljáróban árulnak "mosóbogyót és lóbalzsamot" illetve TV-shopos melltartót", miért nem büntetik meg nyilvános helyen történő engedély nélküli kereskedelemért?

Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 13:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Minden kijáratnál áll 1-1 őr és ha jönnek a közteresek már futnak is! Két futás között meg ott vannak...

Ha lefilmezed őket úgy hogy az időpont bizonyítható legyen akkor az alapján is tudnak büntetni ha akarsz valamit tenni...

De az emberek 99%-a nem folyik ebbe bele...

2012. márc. 6. 13:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Azért mert nem is akarnak ellenük tenni semmit! Ha akarnának akkor civil ruhás közteresek már rág tetten érték volna őket, pl ők maguk vettek volna egy mosóbogyót, és meg is van a bizonyíték.
2012. márc. 6. 14:50
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Mert ott elférnek.
2012. márc. 6. 15:06
 4/11 anonim ***** válasza:

"De az emberek 99%-a nem folyik ebbe bele..."

Ne haragudj, de ha mindent az emberek 99%-ának kéne csinálni, akkor minek nekünk rendőrség és közterület felügyelet? És mi van a Westend parkolójában a parkolásért pénzt szedő csövesekkel? Ott állt a rendőrautó mellettünk, amikor odajött hozzám az egyik pénzt kérni!

2012. márc. 6. 15:16
 5/11 anonim ***** válasza:
31%
Mert a NAV is csak a magyarokat bünteti, cigányt soha.
2012. márc. 6. 15:22
 6/11 anonim ***** válasza:
77%

Örsön a zőcségeket meg egyéb ruhákat árulják. Többször is láttam rendőrt, közterületist ügyködni ott, másnap ugyanott folytatták. Őket nem zavarja egy kis pénzbünti, nem fizetik be. Nem zavarja őket, hogy elkobozzák az árut. lopnak másikat.

Nem zavarja őket, hogy börtönbe küldik x napra, leülik, még büszkék is lesznek rá, és folytatják tovább.

2012. márc. 6. 15:54
 7/11 anonim ***** válasza:
97%

Mondjuk már aránylag ritkán járok ezeken a helyeken (csak dolgozni, meg bevásárolni járok/járunk be a feleségemmel BP-re, azt is autóval, amúgy egy kis Pest megyei faluban lakunk) nekem az a véleményem, hogy kövezzetek meg, de amíg a kacatjaikat tukmálják rá az emberre, addig sem rabolnak ki senkit. Általában közlöm velük, hogy bankkártya van nálam, ne haragudjon. Esetleg hozzáfűzöm, hogy bánom is, mert szívesen vennék valamit. Nem nagyon szokták felkapni a vizet, bankkártyaleolvasójuk meg csak nincs...

Bár teszem hozzá, néha érdemes megnézni a cuccaikat. Még az egyetem alatt egyszer odajött egy száz kilós cigányasszony, hogy "Istén ággyá meg fiátálémbér, nem vesz ilyén párfümöt"? Nem tudom mi ütött belém, de visszaválaszoltam, hogy persze, ha megszagolhatom. Frankó, márkás férfiparfüm volt, dobozban, kibontotta, fújt a kezemre belőle, meg is vettem tőle, a bolti ár harmadáért. Vissza is jártam aztán hozzá, mindig vettem tőle, parfümöt, tusfürdőt, magamnak, a feleségemnek (akkor még csak a barátnőm volt persze), töredék pénzekért, sosem akart rámsózni gagyit.

Hogy honnan szerezte? Fene tudja. De pár hónapja az öcsémet egy vasútállomáson körülállták a cigányok és "elkérték" a pénzét. Inkább árulják a rengeteg kacatot a pokrócról, minthogy embert öljenek. Szerintem.

2012. márc. 6. 18:06
 8/11 A kérdező kommentje:

"Inkább áruljanak, mint öljenek..." - Mit szólnál ahhoz, hogy inkább éljenek tisztességes embereként, dolgozzanak és fizessenek adót, minthogy lopjanak és öljenek? Attól, hogy találtak egy kevésbé törvénytelen elfoglaltságot, attól még nem törvénytelen a dolog...

"nekem az a véleményem, hogy kövezzetek meg, de amíg a kacatjaikat tukmálják rá az emberre, addig sem rabolnak ki senkit. "

Ugye nem vagy ilyen naiv? Szerinted mégis honnan szerzik? Lopják... azokat a telefonokat is lopják, amiket az aluljárókban árulnak. Vagyis feketén kereskednek, vagyis bűnöznek, vagyis lopnak.

Egyébként engem is megszólított ma egy, amikor az állítólag terhes csajának kért pénzt. Angolul válaszoltam neki (ez általában működik), de pechem volt, mert pár szót tudott (legközelebb megpróbálom a németet). Nem tettethettem, hogy nem értem, mit akar, azt mondtam neki, hogy külföldi vagyok, csak euróm van. Erre van pofájuk azt mondani, hogy az is jó lesz. Hát a nagy lóf*szt.

2012. márc. 6. 18:41
 9/11 anonim ***** válasza:
24%
7/8-as okoska, amit neked eladtak, azt valaki mástól elvették! Te pedig orgazdaságot követtél el. Tudod, ha nem lenne, aki megvegye, nem is lopnának ilyesmit, mert magukra nem tudnának annyit fujkálni! És ne gyere itt az ilyen szövegekkel, hogy fene tudja, honnan volt! Te magad mondtad, hogy harmadáron vetted meg, magyarul ha 30-nál több pontos IQ-d van - amit feltételezek -, akkor tudtad te hogy honnan van az!
2012. márc. 7. 14:20
 10/11 anonim válasza:
én általában, ha látok ilyeneket közelednek,vagy látom messziről,akkor kerülöm a szemkontaktust,és csak szó nélkül megyek tovább mint aki észre sem vette..
2012. márc. 8. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!