Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti ezt a mobilszolgáltató?

Megteheti ezt a mobilszolgáltató?

Figyelt kérdés

16 éves korom óta van telefonom, először féltégla méretű, most az egyik legalapabb, sima Nokia,a típusa mindegy is, nem okostelefonról van szó.Eleinte Dominó kártyás voltam, majd, miután saját keresetem lett, és szüleim is látták, hogy nem vagyok hülye, tehát nem csinálok sok tízezres számlákat, előfizetéses lettem. Fizettem a számlákat korrekten, határidőre, ahogy kell. Egyetlen egyszer felejtettem el,szeptemberben, emiatt fizettem is szeptemberben büntit(késedelmi pótlékként asszem talán egy ezrest). Befizettem. Korrektan, időre, sőt, határidő előtt két nappal

Erre ma küld a szolgáltató egy sms-t(pff!), hogy a cég,aminek dolgozom(és aminek egyébként apám az egyik volt vezetője), az apám utódjának(nevezzük Misinek) tudta nélkül megszüntette az én mobilszámomat, és egyetlen lehetőségem van, új számot venni, amit megtehetek a központjukban - persze pénzért.

Most komolyan gondolják, hogy 3000 embernek írjak e-mailt vagy sms-t arról, hogy ez és ez lett az új mobilszámom?

Lehet valamit tenni?

2012. dec. 28. 17:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
39%
Sokszor fordul elő ilyen, nem csak a telefonszolgáltatóknál, de gáz, villany, stb hogy elszámláznak valamit, elnéznek, elrontják, és nagyon sokan el is fogadják "hát most elég sok lett a számlám, hát ez van, befizetem", mindent alaposan át kell nézni, semmit nem szabad csak úgy befizetni, és neked sem itt kellene ezt megkérdezni, hanem menj be a szolgáltatóhoz (Domino az T-Mobile?!) és mond el az egész történetet. Szerintem ilyet nem csinálhatnak, hiszen átirattátok a telefonokat. Ne hívjátok fel őket semmiképp, hanem menjetek be! Szerintem nem lesz gond, hiszen nektek van igazatok.
2012. dec. 28. 19:01
 12/25 A kérdező kommentje:

A cég sosem fizette a mobilszámlámat, mindig a család fizette(az most ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy én vagy a szülők zsebéből ment ki az összeg), csak egy ideig a cég nevére jött a számla.

De fizetni mi fizettük, vagyis a mi családi kasszánkból "vándorolt el" a pénz a szolgáltatónak, nem a céget "rövidítettük meg"

2012. dec. 28. 19:10
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Fentebb ezt írtad:

"Ennek a cégnek a céges telefonját használtuk én is, anyu is amíg apu ott dolgozott. Aztán apu eljött a cégtől nyugdíjba(betöltötte a 65.-öt, ... erre anyuval írásban kértük, hogy a számlákat és a számot írják át a cég nevéről a mi nevünkre, hiszen innentől mi felelünk azok befizetéséért. Ezt papíron megtették - elvileg- azóta fizetjük is korrekten a számlákat"

Ezért feltételeztem, hogy a cég fizette a számlákat (mivel ezt írtad)

Függetlenül attól, hogy ki fizette a számlákat:

A számlán ki a számlafizető?

Ti a cégnek írtátok, hogy írassa át a nevetekre az előfizetést?

A cég kezdeményezte az előfizetői jogviszony átírását?

2012. dec. 28. 19:27
 14/25 A kérdező kommentje:

a telefon sose volt a cégé, az első telefonomat ajándékba kaptam anyu kolléganőjétől,de mivel féltégla méretű volt, és állandóan lefagyott, és már anyu kolléganője is évekig használta, mire nekem adta ajándékba, ezért hamar(kb. 1,5 év) beadta a kulcsot... amúgy is muzeális darab volt:

[link]

A kolléganőnek már nem adtuk utána vissza.

Minden ezt követő telefont már én vettem, vagy épp a szüleim vették nekem(pl.szülinapra, ballagásra, a lényeg, hogy mindig valami alkalomra)

A mostani telefonom, amivel nem igazán vagyok megelégedve, de most nincs se alkalom,se anyagi lehetőség a lecserélésére, már kb.3 éves,és mivel egy hülye ismerősömnek, aki úgy hátba vert,amint egy csatornafedél mellett mentem el, hogy majd infarktust kaptam az ijedtségtől, és elejtettem, ezért csatornában is volt... jóadag trutymóból halászta ki nekem egy egykori tűzoltó ismerősöm...

2012. dec. 28. 19:38
 15/25 A kérdező kommentje:
13-nak: azt úgy értettem, hogy innentől PAPÍRON is mi felelünk a számlák befizetéséért...a valóságban eddig is mi feleltünk, csak PAPÍRON nem...
2012. dec. 28. 19:40
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor menjünk lépésenként:

Kinek a nevén volt az előfizetés apukád nyugdíjazása előtt?

(a telefonszámlán ki szerepelt, mint előfizető?)

2012. dec. 28. 19:53
 17/25 A kérdező kommentje:

a telefon egy ideig anyu kolléganőjének nevén volt dominósként...

aztán anyuék, látva,hogy ilyen 1500-max.2000 forintos számlákat "produkálok",lehetővé tették kb.1,5 év után, hogy számlás legyek, ott se volt több az alapdíjjal a költség, mint 3000(ebből egy ezres maga az, hogy előfizus a teló).

Aztán mindig anyuékéval együtt, akiknek olyan 20.000 a havi számlájuk(anyué most 30.000 is lesz szerintem, mivel külföldön van) fizettük be online utalva az OTP bank rendszerén keresztül a T-Mobile-nak(mindhárom teló T-Mobile-os) a pénzt.

2012. dec. 28. 19:58
 18/25 A kérdező kommentje:
számlás alatt előfizetésest(nem feltöltőkártyást) értek.
2012. dec. 28. 20:00
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Akadjunk le a fizetésről.

Lépjünk túl a dominón.

Kinek a nevén volt az előfizetés?

Milyen név szerepelt a számlán mint előfizető?

2012. dec. 28. 20:02
 20/25 A kérdező kommentje:
A mostani előfizetés egy cégnek a nevén(nevezzük a rövidített nevén) bizonyos VMKESZ néven volt,ehhez tartozott egy megyeszékhely, és egy cím. A számlát én fizettem, Nem nagyon szeretnék ennél konkrétabb adatokat kiadni...
2012. dec. 28. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!