Most mit tegyek? Fordulhatok?
Egyedül nevelem a gyerekem (18hónapos) havi 38. 000. -Ft-ból. Visszakartam menni dolgozni a céghez akitől gyesre mentem. -gyedet elutasították-. Erre a lent olvasható választ kaptam. A mumkatörvénykönyve előírja, hogy a gyerek 3 éves koráig nem mondhat fel nekem a munkáltatóm! Vagy tévedek? Megteheti? Kihez fordulhatok? Kifizetetlen számláim vannak, jelzálogot akarnak tenni a lakásra. Nem jogtalan amit a kedves fönök csinál?
Tisztelt Munkavállalóm!
Kérelmére válaszolva sajnálattal kell közölnöm, hogy a ... Kft 2012-es forgalma közel 20 %-al csökkent!!!!!
Jelenlegi helyzetünkben nem áll módunkban bárkit is alkalmazni ill. akár távmunkában foglakoztatni.
Méltányosságból, kérését elfogadva Munkáltatói Felmondással, munkaviszonyát 2013.01.03-i nappal megszüntetem.
A felmondás indoklása a fentiek szerint.
Kérem ezen a napon 15.00 és 16.00 között, a munkáltató telephelyén jelenjen meg, és a kilépési okmányokat átveheti.
Budapest 2012.12.21.

Nézd meg ezt is:
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Jogpont hálózat.
Ingyenes jogi segítség munkaügyekben.

a jelenlegi munka törvénykönyve szerint addig vagy védett, amíg gyesen/gyeden vagy...ha most visszamész dolgozni, ki kell adja a szabijaidat, utána kirúghat....és a gyest is bukod
mivel nem tudjuk, mit írtál a munkáltatódnak nem tudhatjuk, hogy jogszerűen rúg-e ki
a gyerek apja nem fizet gyerektartást?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!