Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most mit tegyek? Fordulhatok?

Most mit tegyek? Fordulhatok?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a gyerekem (18hónapos) havi 38. 000. -Ft-ból. Visszakartam menni dolgozni a céghez akitől gyesre mentem. -gyedet elutasították-. Erre a lent olvasható választ kaptam. A mumkatörvénykönyve előírja, hogy a gyerek 3 éves koráig nem mondhat fel nekem a munkáltatóm! Vagy tévedek? Megteheti? Kihez fordulhatok? Kifizetetlen számláim vannak, jelzálogot akarnak tenni a lakásra. Nem jogtalan amit a kedves fönök csinál?

Tisztelt Munkavállalóm!

Kérelmére válaszolva sajnálattal kell közölnöm, hogy a ... Kft 2012-es forgalma közel 20 %-al csökkent!!!!!

Jelenlegi helyzetünkben nem áll módunkban bárkit is alkalmazni ill. akár távmunkában foglakoztatni.

Méltányosságból, kérését elfogadva Munkáltatói Felmondással, munkaviszonyát 2013.01.03-i nappal megszüntetem.

A felmondás indoklása a fentiek szerint.

Kérem ezen a napon 15.00 és 16.00 között, a munkáltató telephelyén jelenjen meg, és a kilépési okmányokat átveheti.

Budapest 2012.12.21.

2012. dec. 21. 10:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló! ez egy 20 éve jól müködő KFT!! találtam már egy jogsegély szolgálatot csak ünnepek után lesznek megint... még a tv. által előirt fizetett szabimat sem kaptam meg mai napig! és igy akar felmondani nekem...
2012. dec. 21. 11:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt is:

[link]

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Jogpont hálózat.

Ingyenes jogi segítség munkaügyekben.

2012. dec. 21. 12:22
 13/15 A kérdező kommentje:
utolsó! köszönöm! :-)
2012. dec. 21. 12:33
 14/15 anonim ***** válasza:

a jelenlegi munka törvénykönyve szerint addig vagy védett, amíg gyesen/gyeden vagy...ha most visszamész dolgozni, ki kell adja a szabijaidat, utána kirúghat....és a gyest is bukod

mivel nem tudjuk, mit írtál a munkáltatódnak nem tudhatjuk, hogy jogszerűen rúg-e ki

a gyerek apja nem fizet gyerektartást?

2012. dec. 22. 21:25
 15/15 anonim ***** válasza:
amúgy pontosan miért nem kaptál gyedet?
2012. dec. 22. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!