Melyik törvény rendelkezik szórakozóhelyről és egyéb (kocsma, bolt) való személyek kitiltásáról?
Csak a sportrendezvényekről, ill. a kiskorúak szórakozóhelyről való kitiltásról találtam törvényt.
Ha én 'Kiss Pistát' ki akarom tiltani a boltomból, ahhoz kell valami eljárás? Vagy elég kiírnom a bejárathoz, hogy ez+ez a személy ide nem jöhet be nem szolgálom ki? Kell-e alátámasztanom a kitiltást, vagy ha sértődött vagyok, mert Kiss Pistának szebb autója van, akkor is kitilthatom-e szórakozóhelyről ill/vagy boltból?
Inkább ezt nézd végig:
2005. évi CXXXIII. törvény a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól.
A többi eléggé szét van szórva hisz pl nem szortírozhatsz hogy kisebbségit beengedsz-e vagy sem, amennyiben szinte mindenkit beengedsz!
De ha valaki lopott nálad akkor megtilthatod a belépését.
Ha ittas vagy botrányt keltő akkor szintén, mivel felelsz az ott szórakozók biztonságáért stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!