Ha én egy zenét letöltök és elkezdem árulni - az úgy módosított változatát-, hogy feljebb emeltem a hangmagasságát az egész albumnak, akkor megbüntethetnek?
pl mint ez?
le van ez védve a törvénybe?
vagy mondjuk filmet
ha a letöltöm és úgy árulom, hogy megtükrözöm a filmet, vagy mondjuk negatívba teszem, akkor meg tudnak büntetni?
Kinek árulnád? Ki venné meg? Mindenki letölti...
Azért nem büntetnek meg ha youtubére töltöd fel, látom a címkébe odaírtad. Lényegében nem értem a kérdést.
Az a rossz hírem, hogy még akkot is megsérted a szerzői jogokat, ha írsz egy szinte teljesen új dalt, eljátszod, de a refrén zenéje eg másik dalból van. Vagy ha írsz egy könyvet, amiben egy szereplő egy filmből lett átvéve.
Amíg felismerhető valakinek a saját műve, vagy ötlete, addig megáll a jogsértés.
Ha ezt pénzért teszed, vagy úgy, hogy a szerzői jogok birtokosa bevételtől esik el, akkor a kártérítés mellett még börtönbe is kerülhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!