Mi számít kábítószernek Magyarországon?
Minden, ami szerepel az ún. "C-listán". Ebben vannak gyógyszerek és mindenféle vegyület ami pszichoaktív hatású.
Most épp nem tudom mi a legaktuálisabb, amikor utoljára néztem, akkor a 66/2012 Kormányrendelet 1. számú melléklete volt a lista.
Tudtommal a c-listán a az új pszichoaktív anyagok vannak, amik még nem kerültek kábítószer besorolás alá, pl. a salvia divinorum. Fogyasztani ezeket lehet, de több törvény is korlátozza a terjesztésüket.
A kábítószer egy jogi fogalom, minden abba tartozik, amiről a törvényhozók megállapították, hogy veszélyes, ezért fogyasztani sem szabad. Jogi oldalakon találhatsz szerintem rendes listát. A c-listások vagy kábítószerek lesznek, és szigorodnak a rájuk vonatkozó rendeletek, vagy nem esnek ekkora korlátozás alá.
Köszönöm a válaszokat. A c-listát nem találtam meg interneten, de nem is sokra mennék vele, hiszen azon már az ismert anyagok szerepelnek. Felhívnám a figyelmeteket, hogy a Salvia Divinorum nincs a c-listán. A hatóanyaga, a salvinorum-A viszont igen. Így a salvinorum-A előállítása, terjesztése büntetendő, magáé a növényé viszont nem. Egy konkrét listát vagy linket szeretnék tőletek kérni, amin szerepel az összes olyan növény, ami kábító hatású, de birtokolása nem bűncselekmény. Vagy egy olyan listát, amin hatóanyagok szerepelnek (a c-lista + egyéb), melyek olyan növények származékai, amik legálisan birtokolhatóak.
Konkrétumokat kérek. Utalgatni én is tudok.
Miből gondolod, hogy a salvia növényre nem vonatkozik ugyanaz? Tartalmazza a salvinorum-A-t, így ugyanolyan szabályok vonatkoznak rá, akárcsak a kendernél, ott a THC van betiltva, mégse lehet kenderültetvényed.
Továbbá egyes egzotikus növényboltok is megszűntették a salvia árusítását, nem véletlenül.
még mindig salvinorin-A
a peyote vagy a san pedro kaktusz is tartalmaz meszkalint, ami illegális, vagy a yopo mag DMT-t ennek ellenére mégis lehet nálad, nem büntetnek meg érte mert csak a hatóanyag illegális ez a helyzet nem áll fenn a látnokzsályánál mert magát a növényt is C-listára tették
ugyanúgy ahogy a kender fent van az A-listán(nagyon tévesen, de ez most lényegtelen)
komolyan fájna megnézni amiket belinkeltem? véletlenül minden ezzel kapcsolatos információ megtalálható rajtuk
Nem úgy tűnik, hogy a Látnokzsályát (magát a növényt) feltették volna a C-listára. Tudok is pár weboldalt, ahonnan lehet rendelni. A kormány azért büntet, ha:
Eladod, és a vevőnek fogyasztási tippeket adsz
18 éven aluliaknak adod el
De én egy konkrét listára voltam kíváncsi. A C lista oké, de inkább azokról kellene lista, amik be is szerezhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!