Mennyi illetéket kell fizetnie a tulajdonosnak egy albérlet kilakoltatásához? Illetve változik-e ez ha nincs (érvényes) szerződés az albérlethez? Egyáltalán hogyan működik ez?
Kifejtős kérdés. Csak röviden:
Nem albérletet hanem albérlőt lehet kilakoltatni.
Ok: rendkívüli felmondás.
Ha a szerződésed hagyományos, akkor bírósági végzés kell hozzá, ha közjegyző előtt szerződtetek, akkor nem kell a bíróság.
Ha megánerősen pakolod ki, akkor bűncselekményt pl. magánlaksértést követsz el. A bérlőnek birtokvédelmi joga van ugyanis.
1.-es: Nincs szerződés, lakcímkártya szól az albérletbe.
2.-es: A kilakoltatási moratórium az albérletekre is vonatkozik szerintem, jogerősen/jogszerűen ilyenkor senkit sehonnan nem lehet kitenni (szerintem).
Ez a kérdésem már nem aktuális. Köszönöm az eddigi válaszokat. Csak föl akartam készülni minden eshetőségre, de szerencsére jó vége lett a dolognak.
1) Az eredeti szerződésem visszakaptam a tulajdonostól.
2) Lényegében legalábbis részben elismerte felelősségét az általam vitatott kérdésekben.
3) Közös megegyezéses fölmondással békében válunk el.
4) Kárpótlásként az utolsó pár hónapot nem kell kifizetnem.
Így kilakoltatás sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!